Collaboration project El Sol Academy and Berg en Bosschool

Geplaatst door op donderdag 18 februari 2021

Enkele weken geleden werd de Berg en Bosschool benaderd door Carly Klein om mee te werken aan een samenwerkingsproject tussen de El Sol Academy, de universiteit Irvine Los Angeles en de Berg en Bosschool. Carly begeleidt de Berg en Bosschool in het VVTO-traject (Vroeg Vreemde Taal Onderwijs) dat in 2019 gestart is. Enkele teamleden zijn in 2019 op studiereis geweest en hebben o.a. de El Sol Academy bezocht. El Sol Academy of Arts & Sciences is een excellente (public) basisschool waar zowel in het Engels als in het Spaans wordt lesgegeven. We waren zeer onder de indruk van de professionaliteit en kwaliteit van deze school ( https://www.elsolacademy.org/ ).

Doel van dit samenwerkingsproject is om kinderen van de El Sol Academy en de kinderen hier ervaringen te laten delen rondom Covid-19, en daarnaast een ‘longlasting partnership’ met deze school op te bouwen. Het project wordt geleid door Sue Cronmiller. Zij is lector van de universiteit Irvine en werkt veel samen met El Sol. Zij heeft meerdere gedichtenbundels samengesteld die geschreven zijn door leerlingen van El Sol. Onze leerlingen uit groep 8 (en een paar uit groep 6 en 7) gaan de komende tijd aan de slag met deze gedichten, schrijf- en spreekopdrachten, en hebben uiteindelijk echt ‘live’ contact via Zoom met hun leeftijdsgenoten in Californië. De leerlingen zijn enorm enthousiast begonnen aan dit project, en zien uit naar de contacten met de leerlingen uit/in Amerika!

De Berg en Bosschool krijgt op 1 juni de visitatie voor de eerste twee sterren van het Early Bird-Nuffic keurmerk. Dit internationaliseringsproject kan de school op weg helpen naar de derde en laatste ster. Dit met het doel om een erkende VVTO-school te worden!