De Eendracht ‘Samen op de bres voor vluchtelingen uit Oekraïne’

Geplaatst door op vrijdag 3 juni 2022

Door Maurits Peverelli, directeur

In ‘Casa Bonita Apeldoorn’ wonen nog steeds meer dan 50 vluchtelingen uit Oekraïne, verspreid over 21 kamers. Het merendeel bewoond door moeders met kinderen. Toen duidelijk werd dat Apeldoorn vluchtelingen zou opvangen, heeft ‘Casa Bonita Apeldoorn’, van zorggroep Apeldoorn direct alles in het werk gesteld om een complete vleugel van het gebouw in slechts enkele dagen geschikt te maken voor de noodopvang van vluchtelingen van de oorlog in Oekraïne.

Inmiddels komen hartverscheurende berichten uit Oekraïne al ruim 3 maanden dagelijks voorbij. Ook bij teamleden, kinderen en ouders van De Eendracht heeft dit een dynamiek in werking gezet om een concrete bijdrage te kunnen leveren aan de slachtoffers van de oorlog. Met een ‘straattheater’ hebben de kinderen van De Eendracht in korte tijd een indrukwekkend bedrag verdiend voor de in Apeldoorn opgevangen vluchtelingen van deze oorlog.

Ouders en buurtbewoners werden op school uitgenodigd om te doneren voor zelfgekozen acts van de leerlingen van De Eendracht. Hartverwarmend enthousiasme van de kinderen, spontaniteit en veel creativiteit, leidden tot maar liefst 71 verschillende acts en ideeën om geld in te zamelen! Alle beschikbare ruimte in de school en op het schoolplein was dan ook nodig om de grote diversiteit aan activiteiten uit te voeren: de jongsten toonden een scala van kunstjes op de mat. Andere deden uitdagende turnuitvoeringen op de speelrekken. Er was een balletuitvoering en er waren dansvoorstellingen, maar ook: goocheltrucs, zelfgemaakte kaarten, Chinese gitaarspelen en allerlei spelletjes/zelfgemaakte lekkernijen tegen betaling voor het goede doel.

Ouders en buurtbewoners konden niet anders dan dit alles natuurlijk gul te belonen. Samen met de flessenactie werd in krap één uur tijd een bedrag van maar liefst € 1.434,21 opgehaald voor de kinderen uit de opvang in Casa Bonita Apeldoorn!