De Kosmos krijgt prachtige Voldoende

Geplaatst door op dinsdag 30 november 2021

Afgelopen vrijdag heeft het team van De Kosmos een prachtige voldoende gekregen van de onderwijsinspectie! Een dag waar lang naar is uitgekeken want het team was er helemaal klaar voor. Maar ook een bijzondere dag want het inspectiebezoek werd online afgenomen. De inspectie heeft de herstelonderzoeken op scholen namelijk tot nader order uitgesteld in verband met Covid-19. Maar na overleg met de inspecteurs, is ervoor gekozen om het onderzoek bij De Kosmos online af te nemen.

Wat is er de afgelopen jaren hard gewerkt en hoe mooi is het dan dat dit beloond wordt met een voldoende. Eerder kreeg het team al een goed voor Kwaliteitszorg. Echt super gedaan, team De Kosmos, van harte gefeliciteerd!  En veel waardering voor Karlijn en Marit die hun team samen met IB-er Koen hebben meegenomen in de stappen die gezet moesten worden om het onderwijs weer op niveau te krijgen. De school werkt inmiddels met datateams en dat levert veel op in de zin van analyses om goed zicht te krijgen op de ontwikkeling van de leerlingen. Bij goed zicht op de ontwikkeling is het zoveel makkelijker om het aanbod af te stemmen passend bij het kind en het didactisch handelen zo te vormen dat er groei en ontwikkeling ontstaat bij elke leerling.

De onderwijsinspecteur complimenteerde het team van De Kosmos vanmiddag als volgt: “Het team is sterk bezig, met name op de kwaliteitszorg en zicht op ontwikkeling. We zijn onder de indruk van de blokplannen.”

Nogmaals van harte gefeliciteerd team De Kosmos!

Frederique en Jan Paul