Inspirerende tweedaagse

Geplaatst door op donderdag 23 februari 2023

Op 13 en 14 februari jl. hebben de directeuren, het bestuur en een aantal leden van het bestuursbureau met elkaar een leervolle en liefdevolle 2-daagse gehad bij de Droomfabriek.
Yves en Brandaan van de Droomfabriek hebben ons begeleid in het proces van First Team en het belang van kwetsbaarheid.

Al op de eerste dag zijn hieruit goede en open gesprekken ontstaan, zowel in de groepjes uiteen als gezamenlijk in de kring.
Tijdens de oefening waarbij we ons moesten plaatsen bij de getallen op het plafond, is naar voren gekomen dat we met elkaar vertrouwen hebben in het principe van een First Team, en dat we daar met elkaar aan moeten werken.
Een mooi inzicht dat we vast zullen houden met elkaar.

Daarnaast zijn we gezamenlijk onze visie gaan vormen op het kindbeeld, het leren, het onderwijs en de invloeden van de ontwikkelingen in de maatschappij op deze onderdelen die bepalend zijn voor de missie en visie van Leerplein055 (of hoort daar wellicht een nieuwe naam bij?).
Iedereen heeft voor zichzelf en op een unieke wijze de huiswerkopdracht over de eigen visie vormgegeven en daarmee hebben we elkaar kunnen inspireren.

Op de tweede dag hebben we inzicht gekregen in het belang van vertrouwen en het positieve conflict om vervolgens te komen tot de beste resultaten.

Het was een zeer waardevolle 2-daagse op een geweldige plek waar iedereen op zijn of haar eigen manier aan heeft bijgedragen. En daar horen ook de gesprekken bij tijdens een gezellige borrel aan de bar of tijdens de wandelingen op de hei.

Iedereen bedankt voor deze dagen en de openheid die is getoond en laten we dit met elkaar voortzetten!

Er wordt gewerkt aan een vervolg op deze 2-daagse en daar worden jullie van op de hoogte gehouden.