Zij aan zij , “onze” meester Sven en wij!

Geplaatst door op maandag 7 juni 2021

Naast zijn werk op De Boemerang is meester Sven Borst eigenaar van sportschool Sakura-Budo. Hij merkt dat door de coronacrisis voor veel kinderen sporten niet meer vanzelfsprekend is. Dit komt omdat ouders bijvoorbeeld hun baan verliezen en zich daardoor niet meer de contributie voor een sportclub kunnen veroorloven. Om deze gezinnen te kunnen ondersteunen toch het sporten van hun kind(eren) te continueren, gaat Sven Borst op 12 juni maar liefst 24 uur achter elkaar lesgeven om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De leerlingen van de Boemerang wilden meester Sven hierbij graag helpen. Daarom is er een flessenactie op touw gezet: de kinderen hebben met hulp van hun ouders/verzorgers een enorme hoeveelheid lege statiegeldflessen bij elkaar gebracht.

Op de vrijdag voor de meivakantie heeft De Boemerang de actie van meester Sven op een sportieve manier onder de aandacht gebracht én hem verrast met de opbrengst van de actie. Hij werd door de hele school ontvangen, op het podium op het plein. Samen onthulden de leerlingen het opgehaalde bedrag van de flessenactie.

Als extra verrassing werden de judolessen van meester Sven die dag overgenomen door drie leerlingen die hij zelf heeft opgeleid. De hele school kreeg een judoles! Om te laten zien dat de leerlingen de actie zo bijzonder vonden zongen en dansten alle leerlingen samen het alleszeggende lied ‘’Zij aan zij’’, want samen staan we sterk!