19 augustus gaat Zomerschool Apeldoorn weer van start

Geplaatst door op woensdag 14 augustus 2013

In de laatste twee weken van de zomervakantie (regio Midden Nederland) vindt Zomerschool Apeldoorn voor het tweede jaar plaats. Van 19 t/m 29 augustus gaan 30 leerlingen  die het komende schooljaar (2013-2014) in groep 7 of 8 zitten vier ochtenden en drie middagen naar de zomerschool in Het Woldhuis.  Dit jaar zijn de leerlingen afkomstig van basisscholen van de drie grote onderwijskoepels in Apeldoorn (PCBO  Apeldoorn, de Veluwse Onderwijsgroep en Leerplein055). De leerlingen komen dit jaar van de openbare basisscholen Sprengenpark, De Kakelhof, Spitsbergen, De Bongerd, De Marke, Het Woudhuis en Meester Lugtmeijer (allen Leerplein055),  de Emmaschool, De Sjofar, De Ichtusschool, Passe-Partout (PCBO) en Hertog van Gelre en De Schakel (Veluwse Onderwijsgroep).

Extra aandacht voor rekenen of taal
Zomerschool Apeldoorn richt zich op leerlingen van groep 7 en 8 waarvan de school denkt dat zij iets extra’s kunnen gebruiken op het gebied van rekenen of taal. Het taal- en rekenprogramma is echt bedoeld om kennis op te frissen en knelpunten op te lossen. Kinderen werken aan hun persoonlijke programma, waar mogelijk in kleine groepjes.

Twee leerkrachten, Marleen Oltheten en Jan-Willem de Vries, verzorgen het ochtendprogramma van de Zomerschool. Zij worden ondersteund door leerkracht Roosmarie Kuikman en onderwijsassistent Esther Steenhuis. Zij begeleiden kleine groepjes kinderen en ondersteunen de leerkrachten.  De leerkrachten hebben voor elk kind een programmaboekje opgesteld, waarin de kinderen op reken- of taalgebied kunnen oefenen.

Het middagprogramma wordt verzorgd door Erwin Groenenberg en Annelies Andringa van Veldwerk Nederland. Zij hebben als doel gesteld: kinderen leren op een leuke en actieve manier, waarbij ze taal en rekenen met zoveel mogelijk zintuigen in de natuur kunnen ervaren. Tijdens het middagprogramma gaan de kinderen altijd naar buiten.
Op de slotdag staat ‘natuurkoken’op het programma. De kinderen soep koken, pannenkoeken bakken, mais en appels poffen. Om 15.00 uur worden alle ouders op Het Woldhuis verwacht. Kinderen kunnen hun ouders dan rondleiden en vertellen over de activiteiten en de werkstukjes. Daarna zorgen de kinderen dat ouders de soep, pannenkoeken, de appels en de popcorn krijgen.