Apeldoornse leerling Gelders voorleeskampioen 2013

Geplaatst door op dinsdag 16 april 2013

Bericht van openbare basisschool Sprengenpark

Zwaan voorleeskampioenZwaan Noorlander van openbare basisschool Sprengenpark werd de afgelopen weken achtereenvolgens voorleeskampioen van Sprengenpark en van Apeldoorn en omstreken. Zaterdag 13 april mocht ze in Arnhem meedoen aan de Gelderse kampioenschappen. Daar verzamelden in totaal zes kampioenen (drie jongens en drie meisjes) van de 502 deelnemende scholen. Een wedstrijd tussen kampioenen dus, zoals ook de organisatie bij begin nog maar eens benadrukte.

Zwaan selecteerde in de voorbereiding twee fragmenten die mogelijk geschikt waren om voor te lezen. Met haar klasgenoten maakte ze de definitieve keuze. Het werd een fragment uit “De zomer van Win-Dixie” van Kate Di-Camillo. Na lang wachten was Zwaan als laatste aan de beurt. Ze las prachtig voor aan een doodstil publiek. Na afloop bleek dat Zwaan het de jury makkelijk maakte. Ze werd unaniem tot winnaar uitgeroepen.

Naast de felicitaties van alle aanwezigen, mocht Zwaan een grote beker in ontvangst nemen. Het voorleesavontuur van Zwaan gaat nog even door. Op 29 mei aanstaande mag ze meedoen aan de nationale voorleeskampioenschappen in Utrecht.