Basisscholen Leerplein055 stellen zich voor aan bewoners nieuwbouwwijken

Geplaatst door op vrijdag 6 februari 2015

Welkom in de buurt_flyer Leerplein055Regelmatig vinden in Apeldoorn nieuwbouwprojecten plaats. In Apeldoorn Zuid is het mooie project Schatkamer van Zuid gebouwd aan de Kayersdijk. De openbare basisscholen Meester Lugtmeijer en De Kosmos bezorgen samen een flyer bij de bewoners van Schatkamer van Zuid om hen welkom te heten in de buurt. In de wijk Zonnehoeve worden ook volop huizen opgeleverd en basisschool De Bongerd is de school die het dichtst bij deze wijk ligt en uiteraard worden nieuwe bewoners van nieuwbouwwijk Zuidbroek welkom geheten door Dalton Sterrenschool De Vliegenier.

Inloopuur op openbare basisscholen

De basisscholen rondom deze nieuwbouwwijken introduceren een inloopmoment op de school. Elke maand is er een vast inloopmoment waarop geïnteresseerde ouders bij de school kunnen binnenlopen; een laagdrempelig kennismakingsmoment met de directeur van de school. De scholen communiceren het inloopmoment op hun eigen website.

Kennismakingsbon

Ouders die op zoek zijn naar een basisschool die goed past bij hun kind hebben vaak al verschillende websites van scholen bekeken en ervaringen van mensen uit hun eigen omgeving gehoord. In een nieuwbouwwijk zijn die ervaringen er vaak nog niet. Een gesprek met de schooldirecteur, een rondleiding door de school en een gesprek met andere ouders van de school vormen dan veelal de volgende stap en ook het bezoeken van de open dagen is een goede mogelijkheid om sfeer te proeven op verschillende basisscholen. De scholen rondom de nieuwbouwwijken in Apeldoorn bieden nu een extra mogelijkheid. Peuters vanaf 3½ jaar mogen bij deze Leerplein055 scholen een ochtend meedoen in de kleutergroep maar ook in alle andere groepen is deze mogelijkheid aanwezig. Bewoners van de nieuwbouwwijken in Apeldoorn worden op deze mogelijkheid geattendeerd door de kennismakingsbon op de flyer.