Basisschool Heuvellaan wint Onderwijs Pioniersprijs

Geplaatst door op zondag 23 september 2012

Heuvellaan, de openbare basisschool in het centrum van Apeldoorn,  heeft  zich voor de zomervakantie aangemeld voor de Onderwijs Pioniersprijs primair onderwijs en kreeg onlangs te horen gekregen dat de school uitverkozen is voor de pioniersprijs 2012-2013.   

Onderwijs Pioniers beloont aansprekende initiatieven
De Onderwijs Pioniersprijs heeft als doel om leerkrachten die een goed idee hebben om hun school en eigen werkproces te verbeteren een steuntje in de rug te geven. Onderwijs Pioniers is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een school waar het prettig is om te werken, leuk is om te zijn en waar talenten van medewerkers en leerlingen optimaal tot bloei komen. Onderwijs Pioniers doet zijn best om toegankelijk en behulpzaam te zijn zodat goede ideeën niet verloren gaan.

Het idee van de Heuvellaan heeft te maken met een verbeterende overgang van leerlingen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, waarbij maatschappelijke stage, extra uitdaging voor meer- en hoogbegaafde leerlingen en het versterken van de samenwerking met hun partnerschool in Burlington (Canada) een centrale rol spelen. Het programma Onderwijs Pioniers loopt gedurende het komend schooljaar. Heuvellaan heeft  €5.000,- ter beschikking om  het project verder vorm te geven. Dit geld is in te zetten voor bijvoorbeeld vervanging, materiële kosten of het inhuren van externe expertise.