Basisschoolleerlingen Apeldoorn en partnerstad Burlington exposeren in gemeentehuis

Geplaatst door op dinsdag 17 april 2012

Apeldoornse basisscholen exposeren in Burlington

Dinsdag 17 april wordt na de herdenking ‘bevrijding Apeldoorn’ in het Oranjepark een tentoonstelling geopend in het gemeentehuis door leerlingen van scholen uit Burlington, de Canadese partnerstad van Apeldoorn. De scholen zijn gekoppeld aan de Apeldoornse basisscholen Heuvellaan, Berg en Bos, Sprengenpark en De Eendracht. Het thema is ‘presenteer je stad aan je leeftijdsgenootjes in de partnergemeente’. Een delegatie uit Burlington, leerlingen van 2 highschools met hun leraren, zijn hiervoor in Apeldoorn aanwezig.

Deel van de expositie niet gearriveerd

Een deel van de werkstukken uit Burlington is niet op tijd aangekomen in Apeldoorn. Daarom wordt een deel van de tentoonstellingsstukken van de Apeldoornse basisscholen aan de expositie in het gemeentehuis toegevoegd.

Exposities in Burlington, Canada
In Burlington zijn op 21 maart al werkstukken van leerlingen van de Heuvellaan tentoongesteld. Op 5 mei wordt in Burlington nog een tentoonstelling geopend met naast het werk van de Heuvellaan ook werk van leerlingen van Berg en Bos, Sprengenpark en De Eendracht, aangevuld met werk van leerlingen van De Parkenschool en De Bundel. Deze laatste twee scholen hebben aangegeven graag aan de expositie mee te willen doen en wellicht in de toekomst gekoppeld te willen worden aan een basisschool in Burlington. De expositie wordt op de kinderafdeling van de bibliotheek in Burlington geopend.

De gekozen thema’s in Apeldoorn zijn: Monumenten in Apeldoorn, Paleis Het Loo, Sport in Apeldoorn, sport en jeugd in Apeldoorn, de wijk Berg en Bos en “ wat is er voor de jeugd in Apeldoorn te doen?”

Door redactie, 17 april 2012