Bekende Apeldoorners lezen voor bij basisscholen Leerplein055

Geplaatst door op dinsdag 22 januari 2013

Woensdag 23 januari gaan de Nationale Voorleesdagen 2013 van start. Ook de Apeldoornse basisscholen van Leerplein055 besteden volop aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de nationale startdag lezen bekende en minder bekende Apeldoorners voor bij een groot aantal scholen van Leerplein055.  Zo leest de directeur van Apenheul voor bij openbare basisschool Beekbergen, leest mevrouw Obers van de Apeldoornse kinderboekenwinkel Benjamin voor bij de Boemerang, school voor speciaal onderwijs en komt de wethouder van onderwijs, de heer Johan Kruithof, bij De Bongerd in De Maten voorlezen.

Op Dalton Sterrenschool De Vliegenier komt woensdag een bijzondere gast. De heer Jan Terlouw, voormalig commissaris van de koningin van de provincie Gelderland en schrijver van kinderboeken, gaat in het Kristal in Zuidbroek de leerlingen van De Vliegenier voorlezen. Bekijk het volledige overzicht van Apeldoorners die voorlezen bij Leerplein055 scholen. 

2013: Het Jaar van het Voorlezen
Omdat dit jaar de Nationale Voorleesdagen 10 jaar bestaan, de Nationale Voorleeswedstrijd zelfs al 20 jaar bestaat maar ook andere stichtingen In 2013 een jubileumjaar vieren, is 2013 uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Belangrijkste doel is iedereen te laten ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is. De 10e editie van De Nationale Voorleesdagen 2013 duurt nog t/m zaterdag 2 februari 2013.

Leerplein055 onderschrijft het belang om elk jaar het voorlezen nog eens extra onder de aandacht van een breed publiek te krijgen. Voorlezen aan kinderen is namelijk erg belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Kinderen die lezen leuk vinden, lezen vaker en dus beter. De rol van ouders of opvoeders is heel belangrijk voor de leesprestaties van hun kinderen en het voorlezen draagt daartoe bij.