Bekende Apeldoorners lezen voor bij basisscholen Leerplein055

Geplaatst door op maandag 9 januari 2012


Voorleesontbijt startschot voor Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen 2012 beginnen op woensdag 18 januari met het Nationale Voorleesontbijt. De basisscholen van Leerplein055 besteden volop aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de nationale startdag lezen bekende en minder bekende Apeldoorners voor bij een groot aantal scholen van Leerplein055. Zo leest mevrouw Wuestman, schrijfster van kinderboeken en leerkracht van basisschool De Sprengenpark, voor bij openbare basisschool Oosterhuizen, de heer Terlouw, voormalig commissaris van de koningin van de provincie Gelderland en schrijver van kinderboeken leest voor op De Bongerd en de nieuwe directeur van Orpheus, mevrouw Neeleman, leest voor bij De Reiziger in dokZuid.

Scholen kiezen ook vaak voor een eigen insteek met bijvoorbeeld ouders en grootouders die komen voorlezen. Leerplein055 onderschrijft het belang om elk jaar het voorlezen nog eens extra onder de aandacht van een breed publiek te krijgen. Voorlezen aan kinderen is namelijk erg belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Kinderen die lezen leuk vinden, lezen vaker en dus beter. De rol van ouders of opvoeders is heel belangrijk voor de leesprestaties van hun kinderen en het voorlezen draagt daartoe bij.  De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 28 januari.

De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting CPNB. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.