Eerste Engelstalige voorleeswedstrijd basisschoolleerlingen in Apeldoorn

Geplaatst door op woensdag 27 mei 2015
voorleeswedstrijd Engelstalige boeken

Foto: Leonie is een van de finalisten van De Parkenschool

Op vrijdag 29 mei vindt in Apeldoorn voor het eerst een Engelstalige voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen plaats. De deelnemers zijn afkomstig van drie openbare basisscholen; De Eendracht, De Parkenschool en Heuvellaan. Uit de voorrondes op de eigen school vaardigt elke school drie leerlingen af naar de finale die plaatsvindt op de KSG.

Op de KSG gaan de negen finalisten de strijd met elkaar aan. De finale wordt georganiseerd op de KSG omdat onder andere leerlingen van het tweetalig VWO tijdens hun maatschappelijke stage leeslessen in het Engels hebben verzorgd op verschillende basisscholen. In de jury nemen ook twee leerkrachten van de KSG plaats. Boekenwinkel Nawijn en Polak heeft Engelse kinderboeken beschikbaar gesteld voor de winnaars.

 

Extra aandacht voor Engels op de basisschool
De deelnemende basisscholen besteden op hun basisschool extra aandacht aan de Engelse taal. Op De Eendracht en De Parkenschool hebben leerlingen vanaf groep 1 Engels op het programma staan. Bij zowel Heuvellaan als De Parkenschool worden onder andere ook extra leeslessen na schooltijd aangeboden. De drie scholen zijn ook basisscholen die contact hebben met leeftijdsgenoten in Burlington, de Canadese partnerstad van Apeldoorn. Zij schrijven brieven en mailen met elkaar.

De voorleeswedstrijd is de afsluiting van een subsidietraject van het Europees Platform. Hiermee konden de drie Leerplein055-scholen nieuwe Engelse boeken aanschaffen, om het Engels te stimuleren.