Hoogbegaafdengroep Leerplein055 wint ontmoeting met André Kuipers

Geplaatst door op donderdag 21 juni 2012

Groep 9, de meer- en hoogbegaafdengroepen van Leerplein055 uit Apeldoorn is eerste geworden met de laatste ‘missie’ van het project Ruimteschip Aarde van astronaut André Kuipers. De groep is voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Ruimtestation Groep 9’. De kinderen hebben een satelliet bedacht die het leven op aarde prettiger maakt. Ze hebben hiermee een exclusieve ontmoeting met André Kuipers gewonnen.

Groep 9, een van de meer- en hoogbegaafdengroepen van Leerplein055, is eerste geworden met de laatste ‘missie’ van het project Ruimteschip Aarde van astronaut André Kuipers. De groep is voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Ruimtestation Groep 9’. De kinderen hebben een satelliet bedacht die het leven op aarde prettiger maakt. Ze hebben hiermee een exclusieve ontmoeting met André Kuipers gewonnen. De tweede hoogbegaafdengroep van Leerplein055 won eerder al een derde prijs in het project van Andre Kuipers voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

De leerlingen van de winnende misssie hebben een satelliet bedacht die verschillende problemen kan oplossen om het leven op aarde aangenamer te maken. Zo is er bijvoorbeeld een uitvinding die ruimteafval om kan zetten in energie voor de planeet aarde. Het filmpje van ruim 13 minuten is door André Kuipers vanuit de ruimte gekozen als winnaar. De exclusieve ontmoeting met de astronaut zal in het volgend schooljaar gaan plaatsvinden als hij weer is teruggekeerd op aarde.

Sinds het begin van het schooljaar doen beide meer- en hoogbegaafdengroepen van Leerplein055 mee met de drie missies van het project Ruimteschip Aarde van ruimtevaartorganisatie NSO, Science Centre Nemo en Space Expo. Na een eerste selectie door een vakjury, worden de missies van het project beoordeeld door André Kuipers vanuit het internationale ruimtestation ISS.