Jongerencentrum 7312 krijgt onderdak in basisschool Spitsbergen

Geplaatst door op dinsdag 2 oktober 2012

Vrijdag 5 oktober opent jongerencentrum 7312 vanaf 14.00 uur zijn deuren in openbare basisschool Spitsbergen na een openingshandeling door wethouder Olaf Prinsen. Het is uniek in Apeldoorn, deze directe verbinding tussen jongerencentrum en school. Voor ouders is de drempel om eens een kijkje te nemen daarmee sterk verlaagd en de lijnen tussen schoolactiviteiten en vrijetijdsactiviteiten worden korter.

Eigen ruimtes voor jongerencentrum
Basisschool Spitsbergen onderschrijft het belang van een goed aanbod voor kinderen en jongeren en is enthousiast over de samenwerking op één locatie. In de school krijgt het jongerencentrum 7312 een aparte ingang en eigen ruimtes maar het zal zeker drempelverlagend werken voor kinderen, ouders en buurtbewoners.

Feestelijke opening
Tijdens deze feestelijke opening zal o.a. voetbalteam de Ordense boys (ondersteund vanuit de de Krajicek Foundation) een presentatie gegeven, is er een pannakooi, een springkussen en een optreden van Streetchampz.

Aanbod voor jongeren
Was het karakter van het voormalige 7312 meer op open inloop gericht, het aanbod is nu meer gekaderd en gericht op het activeren van jongeren en het aanleren van sociale vaardigheden om het woonplezier in hun eigen buurt te vergroten.

Daarbij bevind zich ook de BSO van kinderopvang OOK op nog geen steenworp afstand en houdt ook het taalstimuleringsprogramma Opstap kringgesprekken op de school. Jeugd, jongeren en hun ouders; thuis, school en de buurt in een driehoek van opvoedingsondersteuning!