Kom kijken bij de scholen van Leerplein055 en PCBO

Geplaatst door op donderdag 13 september 2012

Open huis op vrijdag 21 september 

Ouders van (bijna) schoolgaande kinderen en andere geïnteresseerden zijn, samen met hun kind, van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de scholen van Leerplein055 en PCBO. Op vrijdag 21 september is er open huis, van 9.00 tot 12.00 uur. De onderwijsorganisaties trekken voor de open dagen samen op om ouders de kans te geven zich breed te oriënteren op een school voor hun kind.

Benieuwd naar het onderwijs van vandaag?
De open dag is een mooie kans om bij meerdere scholen te gaan ‘buurten’. Ouders en andere belangstellenden kunnen zich laten informeren over het onderwijs op de school, krijgen rondleidingen aangeboden en mogen een kijkje nemen in de (kleuter)groepen of een les volgen.

Welke school staat bij u in de buurt?
Op onze site kunt u uw postcode invullen. U krijgt dan direct in googlemaps te zien welke scholen in uw omgeving staan!

Vooral ouders die nu bezig zijn met de basisschoolkeuze voor hun kind kunnen de open dag benutten om sfeer te proeven tijdens een normale schooldag. Ook voor ouders die, door verhuizing of voor een andere reden, van plan zijn om van school te wisselen is deze open ochtend praktisch.

Samenwerking met kinderopvang
Voor de  buitenschoolse uren werken basisscholen samen met kinderopvangorganisaties. In veel scholen worden vaak meerdere vormen van kinderopvang aangeboden, variërend van kinderdagverblijf, diverse vormen van peuteropvang en buitenschoolse opvang. Ouders kunnen tijdens de open dag ook een kijkje bij de kinderopvang nemen en de ruimtes bezichtigen.  

Een afspraak maken is niet nodig, op alle scholen kunnen bezoekers deze ochtend binnenlopen. Het is na een eerste indruk altijd mogelijk om een vervolgafspraak te maken op een school of op meerdere scholen.

Benieuwd naar het onderwijs van vandaag? Reserveer dan vrijdagochtend 21 september aanstaande om tussen 09.00 en 12.00 uur  te komen kijken bij de scholen van Leerplein055 en PCBO.