Kom kijken op de basisschool tijdens open dag

Geplaatst door op vrijdag 6 oktober 2017

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kinderen. In Apeldoorn is volop keuze! Het grote voordeel daarvan is dat ouders kunnen kiezen voor een school die het allerbest past bij hun kind. Nieuwsgierig wat de basisscholen te bieden hebben? Bezoek één of meerdere scholen tijdens de open dag op woensdag 11 oktober van 9.00 tot 12.00 uur. Alle basisscholen van Leerplein055 nemen ook deel aan de open dag. Klik hier voor de kaart met alle openbare basisscholen Apeldoorn en omliggende dorpen.

Een open dag is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te ervaren op een basisschool en in gesprek te gaan met directie, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor peuters is een open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

Samenwerking met kinderopvangorganisaties

Onze scholen werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in hun eigen schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot voorschoolse- en naschoolse opvang (BSO). Op de open dag kunt u ook een kijkje nemen bij opvangruimtes en in gesprek gaan met de betrokken pedagogische medewerkers.

Initiatiefnemers open dag basisscholen Apeldoorn

De open dag van 11 oktober is een initiatief van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Veluwse Onderwijsgroep. Alle basisscholen van de drie grote Apeldoornse schoolbesturen doen mee aan de open dag. Ook de website www.basisscholenapeldoorn.nl is een initiatief van deze schoolbesturen.