Leerlingen groep 7 openbare basisschool Beekbergen verdiepen zich in armoedebestrijding

Geplaatst door op dinsdag 21 februari 2017
Donderdag 23 februari gaan de leerlingen van groep 7 van obs Beekbergen als 1 van 10 basisscholen in Nederland de hele dag aan de slag met een volwassen vraagstuk: armoedebestrijding. Zij doen dit onder begeleiding van ConsultingKids en hun eigen leerkracht. Het betreft een project van het ministerie van SZW.
Namens openbare basisschool Beekbergen is directeur Yolanda Klaaysen overtuigd dat kinderen waardevolle input kunnen geven vanuit hun onbevangenheid en creativiteit. De 7 gewoontes van The Leader in Me sluiten hier mooi bij aan: proactief zijn, doelen stellen en belangrijke zaken voor laten gaan, win-win denken, eerst begrijpen dan begrepen worden en ten slotte ‘Houd de zaag scherp’ (gezond eten/leven, goed voor jezelf zorgen en proberen in balans te blijven). Gewoontes die stuk voor stuk kunnen worden ingezet om na te denken over een probleem en om samen te werken om tot een mooi resultaat te komen.
Het project sluit ook goed aan bij ‘de week van het geld’. Leerlingen van obs Beekbergen nemen in maart deel aan deze themaweek. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Tot slot sluit het project van ConsultingKids goed aan bij het vakgebied Actief Burgerschap.