Leerplein055 steunt oproep POinactie

Geplaatst door op donderdag 30 maart 2017

Woensdag 29 maart is het manifest van POinactie ondertekend door de PO-raad en de bonden voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Het college van bestuur van Leerplein055 onderschrijft de oproep van POinactie en roept haar medewerkers op dit ook te doen.

Door dit gezamenlijk te doen kan het niet zo zijn dat de onderhandelaars van de politieke partijen deze boodschap missen. Voorzitter college van bestuur Fred Berends: “Ook zij hebben op een basisschool gezeten die aan de basis lag van hun politieke carrière, wij willen ervoor zorgen dat de politici van de toekomst ook goed basisonderwijs hebben genoten. Daarvoor is deze actie bedoeld: een oproep aan de politiek om te investeren in de toekomst van Nederland.

Meer handen in de groep is hard nodig en een beter salaris is zeer gewenst; dat zal er mede voor zorgen dat meer jongeren voor onderwijs gaan kiezen. Als we dit niet tegelijkertijd oppakken zijn de problemen op korte termijn niet te overzien. De politieke partijen die nu met elkaar in gesprek zijn, moeten er meer dan ooit van doordrongen zijn dat onderwijs hoog op de agenda hoort!”

Voor meer informatie kijk op de website van PO in actie. Leerkrachten kunnen lid worden van de Facebookgroep POinactie. De groep heeft inmiddels al ruim 32.000 (!) leden.

Tip: Volg op twitter #POinactie