Praktijkschool Apeldoorn organiseert open huis op 18 januari

Geplaatst door op woensdag 8 november 2017

Praktijkschool Apeldoorn organiseert een OPEN HUIS op donderdag 18 januari. Op deze informatieavond laten teamleden en leerlingen zien hoe het praktijkonderwijs op Praktijkschool Apeldoorn werkt en wat de Praktijkschool Apeldoorn allemaal te bieden heeft.

Programma open huis

Het programma duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoekers kunnen een looproute door de hele school volgen of vrij rondkijken. Er is om 20.00 uur gelegenheid om een presentatie over de Praktijkschool Apeldoorn bij te wonen. Tijdens de looproute door de school maken bezoekers kennis met leden van het schoolteam en leerlingen van de school. Er zijn veel praktische activiteiten waar kinderen aan mogen meedoen.

Leerlingen van de Praktijkschool Apeldoorn komen uit groep 7 of 8 van het basisonderwijs of uit de eindgroepen van het speciaal basisonderwijs. Het praktijkonderwijs op de Praktijkschool Apeldoorn is gericht op zelfredzaamheid, zelfstandigheid en praktische vaardigheden. Jongeren worden voorbereid op zelfstandig leven en werken in de praktijk. Dat gebeurt met concreet en praktisch onderwijs op maat, in een omgeving met veel structuur, veiligheid en vertrouwen. Het team van Praktijkschool Apeldoorn kijkt daarbij steeds naar wat leerlingen wél kunnen (leren). Met een eigen leerweg voor iedere leerling, krijgen de leerlingen de kans eigen keuzes te maken en doelen te stellen. Daarbij krijgen leerlingen de hulp en begeleiding die zij nodig hebben.

Predicaat Excellente School voor Praktijkschool Apeldoorn