Basisscholen van Leerplein055 doen 27 juni mee aan prikactie

Geplaatst door op donderdag 8 juni 2017
Dinsdag 6 juni heeft POinactie bij het programma Jinek een prikactie aangekondigd voor dinsdag 27 juni. Leerplein055 onderschrijft het belang van een eerlijk salaris en minder werkdruk voor leerkrachten in het basisonderwijs. 
In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf!  
 
Ouderbetrokkenheid
Alle Leerplein055-basisscholen hebben een brief aan ouders gestuurd. Fred Berends, voorzitter college van bestuur van Leerplein055 schrijft in deze brief onder meer: “We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.  
U kunt ons steunen door deze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen.”  
 
Prikactie op dinsdag 27 juni 
Op 27 juni zullen de basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal. Het college van bestuur van Leerplein055 ondersteunt de prikactie en vraagt alle Leerplein055-basisscholen om gehoor te geven aan de oproep om 27 juni een uur later te beginnen met de lessen.  
Afsluitend stelt Fred Berends in de brief aan ouders: “Op dezelfde dag vragen we per school één ouder en één leerkracht af te reizen naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen! Waaronder die van u.”
Leerplein055 heeft aan alle medewerkers laten weten de prikactie te ondersteunen en zal voor twee personen per school de reiskosten naar Den Haag voor haar rekening nemen.