Sterrenschool Apeldoorn krijgt bezoek van B&W

Geplaatst door op dinsdag 11 november 2014

tabletonderwijs bij Leerplein055 basisscholen in ApeldoornGedurende een volledige week bezoeken de burgemeester en wethouders 21 plekken in Apeldoorn om kennis te maken met verenigingen, bedrijven etc. Woensdag 12 november staat een bezoek aan Sterrenschool Apeldoorn op de agenda. Met de hashtag #benwdoetmee zijn de bezoeken online te volgen.

De Sterrenschool is een uniek samenwerkingsconcept van onderwijs en kinderopvang, waar gedurende 52 openingsweken gewerkt wordt met volledig geïntegreerde teams en één pedagogische aanpak. Apeldoorn heeft twee Sterrenscholen, in Kerschoten en in Het Kristal/Zuidbroek. Deze Sterrenscholen genieten landelijke bekendheid vanwege het pionierswerk waar Kinderopvang OOK en Leerplein055 landelijk een bijdrage aan hebben geleverd.

B&W schuiven aan bij een thema afsluiting van peuters en kleuters bij De Kindertuin aan de Marconistraat 211. Daarna volgt een bezoek aan de locatie onderwijs van Sterrenschool Apeldoorn aan de Buys Ballotstraat 62. Op het programma staat een korte film, de actuele ontwikkelingen rondom doorgaande leerlijnen en de plek van ICT in het basisonderwijs.  Leerlingen verzorgen vervolgens een rondleiding door de school.