Twee Leerplein055 basisscholen aan de slag met cultuureducatie

Geplaatst door op woensdag 8 maart 2017

Vanuit Leerplein055 mogen openbare basisschool Meester Lugtmeijer en Jenaplanschool De Mheen deelnemen aan het project Cultuureducatie Met Kwaliteit 2017-2020. De komende vier jaar gaat GIGANT, markant in cultuur, aan de slag met 8 scholen in Apeldoorn om de kwaliteit van cultuureducatie in het basisonderwijs te verbeteren. Dit is mogelijk dankzij financiële ondersteuning van het Fonds Cultuurparticipatie en de gemeente Apeldoorn.

Naast het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen, werkt GIGANT ook aan deskundigheidsbevordering op de scholen. Dit gebeurt door het bieden van scholing aan leerkrachten, het opleiden van ICC-ers en het trainen van kunstenaars en kunstvakdocenten.

GIGANT, markant in cultuur

Vanaf 1 februari 2017 zijn de Stichting Gigant en de Stichting Markant één bedrijf. Ze vormen samen de Stichting GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn. GIGANT, markant in cultuur is het poppodium, het filmhuis en de plek voor kunsteducatie in Apeldoorn.

Meer informatie over het project Cultuureducatie is te verkrijgen bij programmaleider Natasja Kraft via: natasja.kraft@markantapeldoorn.nl