Verzelfstandiging gestart met Week van Leerplein055

Geplaatst door op zondag 1 oktober 2006
Week van Leerplein055 bol van bruisende activiteiten
Sinds 1 augustus gaan wij door het leven als zelfstandige stichting onder de naam Leerplein055. Tijdens de Week van Leerplein055 hebben we onze nieuwe naam op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht van heel Apeldoorn. De vele spontane reacties van scholen over deze geslaagde week zijn een compliment voor iedereen. De inzet van de teams en de leerlingen, het enthousiasme bij de ouders en de aandacht van de pers heeft bijgedragen aan deze fantastische week.

Foto’s Dag van Leerplein055 op website
De dag in Orpheus is gezien de vele positieve reacties een schot in de roos geweest. Een plek om elkaar te ontmoeten, workshops bij te wonen, te dansen (wat heeft dat veel reacties losgemaakt!) en dan de geweldige afsluiting door cabaretier Hans van der Zwaard. Kortom, een leuke en inspirerende start van het nieuwe schooljaar. Er zijn door Rob Kreupeling veel foto’s gemaakt: een leuke samenvatting van de dag in beeld vind je hier.
Veel reacties uit het land op ballonnenwedstrijd
De feestelijke start van de week met de ballonnenwedstrijd is overal met veel enthousiasme beleefd en heeft schitterende foto’s opgeleverd. De kaartjes van gevonden ballonnen stromen werkelijk binnen: binnenkort krijgen de scholen ze terug zodat leerlingen zelf kunnen zien waar hun ballon is terecht gekomen.

Volop enthousiasme tijdens Leerplein055 spelen
De eerste editie van de Leerplein055 Spelen was ook een groot succes. Het warme weer weerhield de kinderen er niet van om zich uit te leven op de verschillende atletiekonderdelen. Tijdens de estafette wedstrijden werd gestreden om de titel van ‘Kampioen Leerplein055 Spelen 2006’. Parkenschool: ook vanaf deze plek nogmaals gefeliciteerd met de winst!
€ 12.500 voor Right to Play
De Leerplein055 Spelen stonden in het teken van Right to Play. Deze stichting wil overal ter wereld kinderen in aanraking brengen met sport en spel. De Apeldoornse topatleet Gert-Jan Liefers was als ambassadeur namens de stichting aanwezig. Het ingezamelde bedrag van € 12.500,- is werkelijk fantastisch. Het geld wordt gebruikt voor een sport- en spelproject voor kinderen in Tanzania.
Vanuit Right To Play was ook Esther Boer, verantwoordelijk voor evenementen in Nederland, aanwezig; ” Wat een fantastisch bedrag is er opgehaald door de basisscholen van Apeldoorn! Ook de sfeer, het enthousiasme van de kinderen en ouders, en natuurlijk het weer waren geweldig. Ik weet zeker dat de kinderen in Tanzania jullie ontzettend dankbaar zijn. Met dit bedrag kunnen wij de kinderen nog beter ondersteunen en begeleiden!”

Een kijkje in de keuken tijdens de Open Dag
Scholen hebben op verschillende manieren de Open Dag vorm gegeven. Posters zijn opgehangen, speciale boekjes zijn gemaakt en zelfgemaakte folders werden huis aan huis verspreid. Rondleidingen werden gegeven door directeuren maar ook door leerlingen. Bezoekers werden ontvangen met een kopje koffie en een plakje cake of iets anders feestelijks.
Schitterende expositie in gemeentehuis
De expositie van de 32 mooiste kunstwerken is officieel geopend door Wethouder Wegman van onderwijs. De kinderen die hierbij aanwezig waren lieten vol trots ‘hun’ kunstwerk zien. Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. De 32 kunstwerken hangen nog tot vrijdag 29 september in de centrale hal van het gemeentehuis.


Evaluatie campagne Leerplein055
We zijn benieuwd wat onze medewerkers en onze schoolteams vinden van de campagne die de laatste weken is gehouden rond de start van Leerplein055. Daarvoor is een evaluatieformulier opgesteld dat inmiddels naar alle scholen is toegezonden. De uitkomsten van de evaluatie worden betrokken bij volgende activiteiten. Het is de bedoeling om de week van Leerplein055 jaarlijks te herhalen.
printversie – pagina terug