Week van het openbaar onderwijs 2012: Leerplein055 lanceert film met Jan Terlouw

Geplaatst door op zaterdag 17 maart 2012

Om aan iedereen te laten zien hoe waardevol het openbaar onderwijs is, wordt van 19 tot en met 23 maart de Week van het openbaar onderwijs georganiseerd. Met het motto ‘ik ben welkom!’ laten openbare scholen in heel Nederland de kracht van openbaar onderwijs zien. Leerplein055 ondersteunt deze week met de introductie van een film over openbaar onderwijs waarin jeugdboekenschrijver en oud-politicus JanTerlouw zijn mening geeft over het belang van openbaar onderwijs.

Openbaar onderwijs is voor ieder kind toegankelijk en biedt leerlingen optimale ontwikkelings-mogelijkheden, met aandacht voor hun verschillen. Respectvol, open en democratisch in de klas, in de school en om de school. De openbare basisscholen van Leerplein055 vertalen dit in de klas naar modern onderwijs met veel aandacht voor waarden en normen en aandacht aan de verschillende wereldgodsdiensten en culturele stromingen.

Bij alle Leerplein055-scholen wordt kinderen van jongs af aan geleerd respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting.