Wethouder Kruithof opent peuterspeelzaal De Gentiaan

Geplaatst door op woensdag 19 september 2012

Donderdag 20 september heeft wethouder Kruithof samen met de peuters de 10de VVE peuterspeelzaal van Kinderopvang OOK geopend. De peuterspeelzaal is dit schooljaar van start gegaan in openbare basisschool De Gentiaan. VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie. De gemeente Apeldoorn wil dat zoveel mogelijk kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken als voorbereiding op de basisschool een peuterspeelzaal met een speciaal VVE programma bezoeken. Bij De Gentiaan zijn nog enkele plaatsen vrij.

 

De VVE speelzalen worden door de gemeente gesubsidieerd. Voorwaarde is dat kinderen met een VVE indicatie met voorrang worden geplaatst. De consultatiebureaus van Verian bepalen of een verwijzing nodig is. Achterstand in taalontwikkeling is een belangrijke reden om naar een VVE speelzaal te gaan. Maar bij deze speelzalen is ook veel aandacht aan het zelfstandiger maken van de kinderen en het leren omgaan met andere kinderen. Dit is belangrijk om op school een goede start te kunnen maken. Bij peuterspeelzaal De Gentiaan worden kinderen gestimuleerd om zelf op ontdekkingstocht te gaan en waarbij de pedagogisch medewerkers zorgen dat elk kind bij hen passende nieuwe uitdagingen krijgt.

De Gentiaan is de 10de VVE peuterspeelzaal van Kinderopvang OOK. Al deze peuterspeelzalen zijn gevestigd in of werken samen met scholen van Leerplein055. Zo wennen de kinderen alvast aan een schoolse omgeving. Bij De Gentiaan zullen gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd waardoor de peuters al echt kennis kunnen maken met school.