Zomerschool Apeldoorn heeft nog enkele plekken vrij

Geplaatst door op woensdag 5 juni 2013

Aan het werk tijdens Zomerschool ApeldoornOuders kunnen hun kind nu nog aanmelden voor Zomerschool Apeldoorn. Gedurende  de laatste twee weken van de zomervakantie ,van 19 t/m 29 augustus (week 34 en 35) gaan weer 30 leerlingen naar de Zomerschool in Het Woldhuis. De zomerschool is bedoeld voor leerlingen die het komende schooljaar in groep 7 of 8 zitten.

Zomerschool Apeldoorn (artikel uit De Stentor dd. 1 juni 2013)

In de ‘leerstand’ komen
Zomerschool Apeldoorn is bedoeld voor kinderen waarvan de school denkt dat zij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken om het nieuwe schooljaar meer uit zichzelf te kunnen halen. Het helpt de kinderen met bijvoorbeeld taal of rekenen, het ontdekken van hun talenten en zelfvertrouwen opbouwen. Zes weken vakantie is soms erg lang en bij de Zomerschool komen de kinderen alvast weer een beetje ‘in de leerstand’. Samen op pad gaan betekent ook nieuwe vrienden maken en samen fijne dingen beleven onder leiding van leerkrachten en begeleiders van de zomerschool.

Leren in het groen
Het thema van Zomerschool Apeldoorn is ‘leren in het groen’. De locatie is midden in de natuur bij Het Woldhuis in de gemeente Apeldoorn. Samen met Veldwerk Nederland is er een programma samengesteld waarbij de kinderen ’s morgens aan taal- of rekentaken werken, samen lunchen en ’s middags activiteiten hebben in de natuur rond Het Woldhuis.