Zomerschool Apeldoorn weer van start

Geplaatst door op maandag 18 augustus 2014

Maandag 18 augustus is op Het Woldhuis in Apeldoorn voor het derde jaar de zomerschool voor basisschool-leerlingen van start gegaan. Zomerschool Apeldoorn is bedoeld voor leerlingen van groep 6 die iets extra’s kunnen gebruiken op het gebied van rekenen of taal. Het taal- en rekenprogramma is echt bedoeld om kennis op te frisimagesen en knelpunten op te lossen. Kinderen werken aan hun persoonlijke programma, waar mogelijk in kleine groepjes. De basisschool van de betreffende leerling geeft aan welke onderwerpen aan de orde moeten komen

Zomerschool Apeldoorn wordt gesubsidieerd door gemeente Apeldoorn met gelden van het Ministerie van OC & W. Hierdoor is deelname voor de leerlingen gratis.

Natuur en onderwijs 
In de ochtend zijn de leerlingen steeds bij het huis of op het terras maar in de middag gaan ze het bos in. Samen met Veldwerk Nederland is er een programma samengesteld waarbij de kinderen ’s middags activiteiten hebben in de natuur rond Het Woldhuis. Samen kijken ze hoe enorm hoog bomen zijn en ontdekken ze hoe de grond in elkaar zit. Als ze geluk hebben zien ze roofvogels of vangen ze kikkers.