136 zonnepanelen voor nieuwbouw Het Web

Geplaatst door op dinsdag 15 maart 2016

Op de nieuwbouw van openbare basisschool Het Web zijn 136 zonnepanelen geïnstalleerd. De openbare basisschool in de wijk Zevenhuizen wil met het nieuwe schoolgebouw zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn in de energieopwekking en de helling van het dak is uitermate geschikt voor een optimale opbrengst. Nu de zonnepanelen zijn geplaatst organiseert Het Web, samen met energiebedrijf de-A en installatiebedrijf Van Dalen, op 17 maart een zonne-energiedag. Alle 150 kinderen werken die dag aan opdrachten over zonne-energie en laten hun prestaties zien aan de certificaathouders van de zonnepanelen. De certificaathouders maakten met de aanschaf van hun zoncertificaat de installatie op de nieuwe school mede mogelijk. Met een zonnebloemwedstrijd vieren ze samen met de kinderen dat het zonnedak is geïnstalleerd.

Zon op School

Het Web doet mee aan Zon op School. Met deze actie zijn in Apeldoorn al elf scholen van zonnepanelen voorzien die daarmee een groot deel van het eigen elektriciteitsgebruik zelf op wekken. De kinderen krijgen een educatief programma voor alle groepen over duurzame energie. Op die manier leveren de zonnepanelen niet alleen energie voor de school maar worden kinderen zich ook bewust van de mogelijkheden van duurzame energie.

Participatie

Ouders en andere betrokkenen bij de school maken Zon op School mogelijk door het aanschaffen van zoncertificaten. Een zoncertificaat heeft bij aanschaf een waarde van € 50,=. Na zes jaar wordt € 60,= uitgekeerd. Deelnemers dragen zo bij aan een duurzame school in Apeldoorn. Zon op School is een samenwerking van de basisscholen met de lokale energiecoöperaties deA (Duurzame Energie Apeldoorn), EBEM (Brummen), Energierijk Voorst (Voorst), LochemEnergie (Lochem) en ZET (Zutphen). Daarnaast draagt de provincie Gelderland financieel bij aan Zon op School.

De nieuwbouw vordert goed en de verwachting is dat het nieuwe schoolgebouw nog voor de zomervakantie in gebruik wordt genomen.