Informatiepagina coronavirus

Laatst bijgewerkt op: 13 januari, 2021

Leerplein055 handelt m.b.t. het coronavirus volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM. De antwoorden op de meest gestelde vragen leest u hieronder. Met individuele vragen over de school van uw kind(eren) kunt u terecht bij de schooldirecteur.

Lockdown duurt nog in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari

De persconferentie van gisteravond bevestigde wat de afgelopen dagen al bekend werd: de lockdown wordt nog niet opgeheven en duurt nog in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari.

Voor het basisonderwijs en de kinderopvang wordt onderzocht of zij eerder open kunnen, mogelijk vanaf 25 januari. Voor het voortgezet onderwijs, waaronder Praktijkschool Apeldoorn, geldt dat leerlingen zich op school zoveel mogelijk aan de regel van 1,5m afstand moeten houden.

Opvang leerlingen

De schoolteams zorgen voor de opvang van kwetsbare leerlingen. Ook zorgen zij voor de opvang van leerlingen van ouders met cruciale beroepen. Leerplein055 doet daarbij een beroep op ouders om alleen verzoeken in te dienen op de dagdelen dat dit echt noodzakelijk is. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

Wanneer de vraag te groot wordt kan het onderwijs op afstand niet gerealiseerd worden. Leerlingen die op school worden opgevangen, werken daar zo zelfstandig mogelijk aan hun schoolwerk, er wordt geen les gegeven.

De opvang door het schoolteam geldt gedurende de reguliere schooltijden. Directeuren stemmen de eindtijd af met de BSO-organisaties. Ook voor kinderopvang geldt alleen opvang in hierboven genoemde situaties. 

Cruciale beroepen

Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

Klik hier voor het overzicht van cruciale beroepen tijdens deze lockdown

Alleen samen krijgen we corona onder controle

  • Werk thuis, tenzij het niet anders kan;
  • Was vaak uw handen;
  • Hoest en nies in uw elleboog;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Ga niet naar drukke plekken;
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes;
  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen.
Deel deze pagina