Informatiepagina coronavirus

Laatst bijgewerkt op: 4 januari, 2022

Alle Leerplein055-scholen volgen de rivm-richtlijnen en daarmee de onderwijsprotocollen. Onze scholen blijven aan de veilige kant in het belang van onze medewerkers en leerlingen. Maar we zijn niet gehouden aan het onmogelijke: elk schoolgebouw is anders en daarmee verschillen ook de mogelijkheden en oplossingen.

Basis- en voortgezet onderwijs op 10 januari 2022 weer open

Voor de scholen gelden dezelfde afspraken als voor de verlengde kerstvakantie:

  • Leerlingen en medewerkers met coronaklachten moeten thuisblijven en zich (laten) testen.
  • Scholen hanteren looproutes in de gang, spreiden pauzes en proberen contacten tussen verschillende schoolklassen te vermijden. Ook komen leerlingen zoveel mogelijk zelf naar school.
  • Leerlingen vanaf groep 6 dragen mondkapjes in de gang, net als het onderwijspersoneel.
  • Voor leerlingen vanaf groep 6 en al het onderwijspersoneel in de scholen geldt: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling of leraar naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook voor gevaccineerden.
  • Volwassenen houden onderling 1,5 meter afstand, ouders blijven buiten de school en vergaderingen zijn online.

Blijf thuis bij klachten passend bij het coronavirus of ga direct naar huis bij het ontstaan van klachten gedurende de dag en laat je testen bij de GGD. Bij milde klachten volstaat een zelftest. Blijf ook thuis als er een quarantaineadvies geldt.

[bron: onderwijsprotocol PO]

Basisregels

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is het belangrijk dat iedereen de basisregels blijft volgen. De basisregels gelden voor iedereen, ook voor mensen die zijn gevaccineerd. Mensen kunnen elkaar dan nog steeds besmetten.

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen bij de GGD of doe een zelftest. Ook als u al gevaccineerd bent.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Informatie voor medewerkers en ouders

Op de site van GGD NOG (GGD Noord- en Oost-Gelderland) is meer informatie te vinden over het testen van onderwijspersoneel en kinderen, de huidige maatregelen en wat er gebeurt bij een coronabesmetting op de kinderopvang of onderwijsinstellingen.

Deel deze pagina