Zomerschool Apeldoorn

Het Woldhuis zomerschool apeldoorn Leerplein055Ook in de zomervakantie van 2014 kunnen Apeldoornse basisschoolleerlingen deelnemen aan Zomerschool Apeldoorn. Zomerschool Apeldoorn is bedoeld voor kinderen uit groep 6 (schooljaar 2013-2014) die iets extra’s kunnen gebruiken op het gebied van rekenen of taal (denkt u hierbij aan een C of D score voor de Citotoetsen van januari).

Zomerschool van 18 t/m 28 augustus 2014
De Zomerschool vindt plaats in de laatste twee weken van de zomervakantie (week 34 en 35), van
18 t/m 28 augustus in Het Woldhuis (adres: Het Woldhuis 11, 7325 WN Apeldoorn). Per week zijn er vier ochtenden en drie middagen gepland. De vrijdag is steeds een vrije dag.

Zomerschool Apeldoorn wordt gesubsidieerd door gemeente Apeldoorn met gelden van het Ministerie van OC & W. Hierdoor is deelname voor de leerlingen gratis. Denkt u dat uw kind het leuk zou vinden om de laatste twee weken van de zomervakantie mee te doen aan de zomerschool, dan kunt u contact opnemen met de directeur van uw school. U kunt zich nog tot 1 juni aanmelden! Leerlingen van zowel het PCBO, de Veluwse Onderwijsgroep als Leerplein055 kunnen deelnemen aan Zomerschool Apeldoorn.

Extra aandacht voor rekenen of taal
Zomerschool Apeldoorn richt zich op leerlingen van groep 6 die iets extra’s kunnen gebruiken op het gebied van rekenen of taal. Het taal- en rekenprogramma is echt bedoeld om kennis op te frissen en knelpunten op te lossen. Kinderen werken aan hun persoonlijke programma, waar mogelijk in kleine groepjes. De basisschool van de betreffende leerling geeft aan welke onderwerpen aan de orde moeten komen. Zomerschool Apeldoorn werkt met twee groepen van elk 15 kinderen in een taalklas of rekenklas.

Twee leerkrachten zullen deze kinderen gaan begeleiden met ondersteuning van een onderwijsassistent.Zomerschool Apeldoorn heeft plek voor twee groepen van elk 15 kinderen. Denkt u dat uw kind het leuk zou vinden om de laatste twee weken van de zomervakantie mee te doen aan de zomerschool? Lees hier meer over de aanmeldingsmogelijkheden voor Zomerschool Apeldoorn.

 


Leren in het groen
‘Leren in het groen’ is het thema van Zomerschool Apeldoorn. De locatie is midden in de natuur bij Het Woldhuis in de gemeente Apeldoorn. Samen met Veldwerk Nederland is er een programma samengesteld waarbij de kinderen ’s morgens aan taal- en rekentaken werken, samen lunchen en ’s middags activiteiten hebben in de natuur rond Het Woldhuis.

 

 

In de ‘leerstand’ komen
Zomerschool Apeldoorn is bedoeld voor kinderen waarvan de school denkt dat zij een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken om het nieuwe schooljaar meer uit zichzelf te kunnen halen. Het helpt de kinderen met bijvoorbeeld taal of rekenen, het ontdekken van hun talenten en zelfvertrouwen opbouwen. Zes weken vakantie is soms erg lang en bij de Zomerschool komen de kinderen alvast weer een beetje ‘in de leerstand’. Samen op pad gaan betekent ook nieuwe vrienden maken en samen fijne dingen beleven onder leiding van leerkrachten en begeleiders van de zomerschool.

Zomerschool Apeldoorn actief sinds 2012
Leren in het groen - Zomerschool ApeldoornIn de zomer van 2012 hebben voor het eerst leerlingen van Apeldoornse basisscholen deelgenomen aan  de zomerschool. In verschillende plaatsen in het land zijn de afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met zomerscholen. Leerplein055 is initiatiefnemer van de zomerschool en zal ook komende zomerschool samenwerken met gemeente Apeldoorn, Veldwerk Nederland, Oberon en Agentschap NL. In Apeldoorn is de zomerschool gestart als een pilot voor drie schooljaren. Het eerste jaar is kleinschalig gestart met alleen deelnemers van Leerplein055-scholen.

In verschillende plaatsen in het land zijn de afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met zomerscholen. Leerplein055 werkt in Apeldoorn samen met gemeente Apeldoorn, Veldwerk Nederland, Oberon en Agentschap NL. Zomerschool Apeldoorn wordt gesubsidieerd door gemeente Apeldoorn met gelden van het Ministerie van OC & W. Hierdoor is deelname voor de leerlingen gratis.

Zomerschool Apeldoorn – artikel in De Stentor dd. 1 juni 2013

onderwijsmagazine_zomerschool apeldoorn – magazine van Leerplein055, december 2012

Deel deze pagina