Open dag basisscholen in Apeldoorn op woensdag 8 april

Geplaatst door op maandag 9 maart 2020

Woensdag 8 april staan de deuren van bijna alle basisscholen in Apeldoorn en omgeving open voor ouders en hun kinderen, die de komende tijd een basisschoolkeuze willen maken. Iedereen is welkom tussen van 9.00 – 12.00 uur. Ook alle Leerplein055-basisscholen doen mee aan de open dag: bekijk hier het overzicht van alle Leerplein055-scholen. Op de website van elke Leerplein055-basisschool vind je een speciale open dag pagina met aanvullende informatie over de open dag.

Laagdrempelig sfeer proeven

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing. Kies je voor een school in de buurt, een school met een bepaald onderwijsconcept of schoolprofiel: de open dag is een mooi moment om meerdere scholen te bezoeken en sfeer te proeven. Directeuren, leerkrachten, leerlingen of andere ouders staan klaar om meer te vertellen over het onderwijs en de cultuur op de school en om de dagelijkse gang van zaken te laten zien. Ook voor peuters is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op de basisschool. 

Welke basisschool kiezen?

Op www.basisscholenapeldoorn.nl is een overzicht te vinden van alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn. De site geeft via een kaart snel inzicht in de basisscholen in de wijk. Door het invullen van een aantal zoekfilters zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc. kan gemakkelijk gezocht worden op zaken die je als ouder belangrijk vindt. Ouders kunnen zo gemakkelijk een eerste selectie maken van scholen die hen aanspreken.  

Samenwerking kinderopvang

De Leerplein055-scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot voorschoolse en naschoolse (buitenschoolse) opvang. Op de meeste scholen kunnen ouders en kinderen tijdens de open dag ook bij de kinderopvang een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.  

Initiatiefnemers

Twee keer per jaar openen de basisscholen in de gemeente Apeldoorn de deuren tijdens de open dag. De open dag van basisscholen in Apeldoorn en de website www.basisscholenapeldoorn.nl is een initiatief van de Veluwse Onderwijsgroep, PCBO Apeldoorn en Leerplein055. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk op.