Open dagen basisscholen

Leerplein055 open dag basisscholen ApeldoornVrijwel alle basisscholen in Apeldoorn houden tweemaal per jaar een gezamenlijke open dag. Alle openbare basisscholen van Leerplein055 doen uiteraard ook mee. De open dag is een mooie kans voor ouders en kinderen om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij één of meerdere scholen.

De eerstvolgende open dag voor Apeldoornse basisscholen is gepland in het najaar op woensdag 7 oktober.

De open dag van 8 april gaat ivm het coronavirus niet door.

Een afspraak maken?

Natuurlijk kunt u telefonisch contact opnemen met onze scholen. Onze directeuren zullen u -zodra dit weer mogelijk is- uitnodigen voor een kennismakingsgesprek op school. U kunt ook het kennismakingsformulier op de schoolwebsite invullen, de directeur neemt dan contact met u op. Ga hiernaast naar de website van onze scholen of vul uw postcode in om op de kaart de scholen bij u in de omgeving te vinden.

Welke basisschool past bij u?

De openbare basisscholen van Leerplein055 leggen in hun beleid een accent op bijvoorbeeld sport, cultuur, Engels, samen leren, techniek of digitale leermiddelen. Er is altijd wel een school die bij de talenten en interesses van uw kind past. En met 23 basisschoollocaties in de gemeente Apeldoorn vindt u altijd een school bij u in de buurt. Welke school u ook kiest, u maakt een goede keuze. Wij verwachten van alle Leerplein055-medewerkers dat zij de kernwaarden vakkundig, verbonden en vastberaden in hun dagelijks handelen centraal stellen. Met als doel goed onderwijs voor alle leerlingen die dagelijks onze scholen bezoeken.

Via de website www.basisscholenapeldoorn.nl kunt u een selectie maken van basisscholen die passen bij uw eigen specifieke wensen zoals de onderwijsvorm (reguliere basisschool, daltononderwijs, jenaplanonderwijs of bijvoorbeeld een sterrenschool) of scholen met een continurooster. Op scholen met een continurooster blijven alle leerlingen tussen de middag op school. De pauze maakt dan deel uit van de schooltijd. Uiteraard staat per school ook vermeld op welke manier de voor- en naschoolse opvang is geregeld. U kunt op deze site ook de fiets- of loopafstand van huis naar school bekijken.

De kracht van openbaar onderwijs

Bij alle Leerplein055-scholen wordt kinderen van jongs af aan geleerd respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting.

Jan Terlouw geeft zijn mening over het openbaar onderwijs.

Deel deze pagina