Open dagen basisscholen

Alle basisscholen van de drie grote Apeldoornse schoolbesturen houden tweemaal per jaar een gezamenlijke open dag. Ook alle openbare basisscholen van Leerplein055 doen mee aan deze open dagen. De open dag is een mooie kans voor ouders en kinderen om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij één of meerdere scholen.

Open dagen schooljaar 2023/2024

15 november 2023 en 3 april 2024

De eerstvolgende open dagen zijn op 15 november en 3 april. Dan staan de deuren van bijna alle basisscholen in de gemeente Apeldoorn tussen 9.00 – 12.00 uur open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken.

Het is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te proeven op een basisschool. Op de open dag kun je meestal ook een kijkje nemen bij de kinderopvang in de scholen.

Voor meer informatie ga je naar www.basisscholenapeldoorn.nl

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij een Leerplein055-basisschool?

Natuurlijk is het mogelijk om een één-op-één afspraak te maken om een school te bezoeken. In een persoonlijk gesprek met de schooldirecteur krijg je een goed beeld van de school en het onderwijs. Uiteraard is er tijd om je vragen te stellen en de schooldirecteur laat je met plezier de school zien. Je kind is hierbij natuurlijk welkom!

Klik hier om een kennismakingsgesprek aan te vragen op 1 of meerdere Leerplein055-scholen. Je vinkt de scholen aan die je graag wilt bezoeken voor een kennismakingsgesprek. De directeur van de geselecteerde school neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Welke basisschool past bij jou?

De openbare basisscholen van Leerplein055 leggen in hun beleid een accent op bijvoorbeeld sport, cultuur, Engels, samen leren, techniek of digitale leermiddelen. Er is altijd wel een school die bij de talenten en interesses van je kind past. En met 23 basisschoollocaties in de gemeente Apeldoorn vind je altijd een school in de buurt. Welke school je ook kiest, je maakt een goede keuze. Wij verwachten van alle Leerplein055-medewerkers dat zij de kernwaarden vakkundig, verbonden en vastberaden in hun dagelijks handelen centraal stellen. Met als doel goed onderwijs voor alle leerlingen die dagelijks onze scholen bezoeken.

Via de website www.basisscholenapeldoorn.nl kun je een selectie maken van basisscholen die passen bij je specifieke wensen zoals de onderwijsvorm (reguliere basisschool, daltononderwijs, jenaplanonderwijs of bijvoorbeeld een sterrenschool) of scholen met een continurooster. Uiteraard staat per school ook vermeld op welke manier de voor- en naschoolse opvang is geregeld. En je kunt op basisscholenapeldoorn.nl de fiets- of loopafstand van huis naar school bekijken!

Toelatingsbeleid basisonderwijs Apeldoorn

De basisscholen van de schoolbesturen Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep zijn in maart 2022 overgestapt op een gezamenlijke vorm van aanmelding en plaatsing voor toekomstige vierjarigen; het toelatingsbeleid basisscholen Apeldoorn. Hiermee komt een einde aan de verschillende regelingen per wijk of school. 

Door deze nieuwe manier van aanmelding en plaatsing heeft elk kind onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een basisschool van voorkeur. Kinderen kunnen zo veel mogelijk in de omgeving van hun huis naar een basisschool en ouders kunnen elke basisschool in Apeldoorn kiezen. 

Op de website basisscholenapeldoorn.nl vind je alle informatie over het toelatingsbeleid

Deel deze pagina