Open dagen basisscholen

Vrijwel alle basisscholen in Apeldoorn houden tweemaal per jaar een gezamenlijke open dag. Alle openbare basisscholen van Leerplein055 doen uiteraard ook mee. De open dag is een mooie kans voor ouders en kinderen om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij één of meerdere scholen.

Open dag bij alle basisscholen Apeldoorn op 6 oktober!

Aanmelden voor bezoek noodzakelijk

Woensdag 6 oktober staan de deuren van bijna alle basisscholen in Apeldoorn en omgeving tussen 9.00 – 12.00 uur open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Aanmelden voor je bezoek deze ochtend is noodzakelijk en kan via basisscholenapeldoorn.nl. Reserveer een tijdslot bij één of meerdere basisscholen die je graag wilt bezoeken en maak kennis met de school, de kinderen en het team. De scholen ontvangen je graag op 6 oktober!

Ook voor uw peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school. Het is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te proeven op een basisschool. Veelal werkt er een kinderopvangorganisatie samen met de school. Wij werken met diverse scholen samen op hun locatie. Op de open dag kunt u meestal ook een kijkje nemen bij de buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met de pedagogisch medewerkers.

Voor het aanmelden en voor meer informatie over de scholen ga je naar www.basisscholenapeldoorn.nl

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek bij een Leerplein055-basisschool?

Natuurlijk is het mogelijk om een één-op-één afspraak te maken om een school te bezoeken. In een persoonlijk gesprek met de schooldirecteur krijg je een goed beeld van de school en het onderwijs. Uiteraard is er tijd om je vragen te stellen en de schooldirecteur laat je met plezier de school zien. Je kind is hierbij natuurlijk welkom!

Klik hier om een kennismakingsgesprek aan te vragen op 1 of meerdere Leerplein055-scholen. Je vinkt de scholen aan die je graag wilt bezoeken voor een kennismakingsgesprek. De directeur van de geselecteerde school neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Welke basisschool past bij jou?

De openbare basisscholen van Leerplein055 leggen in hun beleid een accent op bijvoorbeeld sport, cultuur, Engels, samen leren, techniek of digitale leermiddelen. Er is altijd wel een school die bij de talenten en interesses van je kind past. En met 23 basisschoollocaties in de gemeente Apeldoorn vind je altijd een school in de buurt. Welke school je ook kiest, je maakt een goede keuze. Wij verwachten van alle Leerplein055-medewerkers dat zij de kernwaarden vakkundig, verbonden en vastberaden in hun dagelijks handelen centraal stellen. Met als doel goed onderwijs voor alle leerlingen die dagelijks onze scholen bezoeken.

Via de website www.basisscholenapeldoorn.nl kun je een selectie maken van basisscholen die passen bij je specifieke wensen zoals de onderwijsvorm (reguliere basisschool, daltononderwijs, jenaplanonderwijs of bijvoorbeeld een sterrenschool) of scholen met een continurooster. Uiteraard staat per school ook vermeld op welke manier de voor- en naschoolse opvang is geregeld. En je kunt op basisscholenapeldoorn.nl de fiets- of loopafstand van huis naar school bekijken!

De kracht van openbaar onderwijs

Bij alle Leerplein055-scholen wordt kinderen van jongs af aan geleerd respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting.

Deel deze pagina