100-dagen-borrel voor starters binnen Leerplein055

Geplaatst door op dinsdag 13 december 2022

Door Marieke Slot en Inge Schoonderwoerd

Op 22 november werden alle starters binnen Leerplein055 uitgenodigd voor de 100-dagen-in-dienst-borrel op het Bestuursbureau. Tijdens dit informele samenzijn lieten 15 van onze nieuwe collega’s hun gezicht zien en hebben wij met elkaar gesproken over de parels en puzzels. Daarnaast werd in kleine groepjes geïnventariseerd waar vooral behoefte aan is als nieuwe leerkracht op een school. Punten die naar voren kwamen waren o.a.: geen taakuren naast de klas, coaching, handboek met afspraken op de school/bij Leerplein055, geen versnipperde banen en collega’s als maatje.

Deze punten zullen worden meegenomen in de aanpak voor een nieuw op te zetten inductiefase voor startende leerkrachten. Hieraan wordt momenteel hard gewerkt door een actieteam dat bestaat uit Inge Schoonderwoerd (directeur De Parkenschool), Ruud Brinkman (directeur Beekbergen) en Marieke Slot (leerkracht Heuvellaan en BOC Saxion).

Op de vraag welk onderwerp er bij een volgende borrel in de spotlight mag komen te staan werden o.a. uitdiepen Parnassys, omgaan met gedragsproblematiek en passend onderwijs genoteerd. In april staat de 250-dagen-borrel gepland waar alle starters weer voor zijn uitgenodigd. Zij ontvangen t.z.t een mail en het programma. Voor nu: dank dat jullie er waren!