Expositie “Het waait” op Het Woudhuis

Geplaatst door op dinsdag 20 december 2022

Een trots kinderapplaus galmt op maandagmiddag 19 december door de grote ruimte van Het Bolwerk. Hiermee openen de kinderen officieel hun eigen expositie ‘Het waait’. Meesterwerken groot en klein, lang en kort, hangen aantrekkelijk te schitteren in de ruimte. De kinderen van obs Het Woudhuis en kunstenaar Marleen Witteveen zijn vanaf november samen in de wereld van de kunst gedoken.

Dat er door verschillende brillen is gekeken naar kunst, is overduidelijk. De diversiteit spat van de tentoonstelling af! Marleen opende de luiken van de kinderen door te leren dat iedereen anders kijkt naar en voelt bij kunst. Dit maakte de opdracht toch heerlijk uitdagend en niet te ingewikkeld. Ieder kind waande zich deze periode een meester in zijn of haar leerproces. Geen handen in het haar maar de les ‘haren in de wind’ heeft gezorgd voor een palet aan warrige en kleurrijke haardossen op doek die lijken te roepen: ‘Komt dat zien en bewonder!’. En dat deden de bezoekers dan ook afgelopen maandag. Opa’s, oma’s, vaders en moeders zorgden voor een tevreden briesje in Het Bolwerk doordat ze kris kras achter hun kinderen liepen te genieten van de pracht. Het ritme van het briesje bracht de fleurige windzakken met nieuwjaarswensen zachtjes in beweging. De stroken van crêpepapier wapperen symbolisch het oude kalenderjaar vaarwel en verwelkomen een nieuw jaar.  Een jaar vol met verassingen, cultuur en inspirerende leermomenten met nieuwe gasten op obs Het Woudhuis!

Ben je nieuwsgierig naar het werk van onze kinderen? Het is deze week (dus tot de kerstvakantie) nog te bewonderen, dus komt dat zien in het wijkcentrum Het Bolwerk!