Leerplein055 Rookvrij!

Geplaatst door op zaterdag 14 december 2019

Per 1/8 moeten alle schoolterreinen in Nederland rookvrij zijn. De basisscholen van Leerplein055 wachten dit niet af. Op de helft van onze scholen is het al een ongeschreven regel dat de schoolpleinen rookvrij zijn en vanaf 1 januari zijn alle schoolpleinen officieel rookvrij! Op 15 januari viert staatssecretaris Paul Blokhuis samen met leerlingen, team en ouders van De Eendracht dat alle schoolpleinen van de Leerplein055-basisscholen vanaf 1 januari officieel rookvrij zijn.

In de kerstvakantie worden bordjes met de tekst ‘rookvrij’ en ‘op weg naar een rookvrije generatie’ opgehangen bij de ingangen van de schoolpleinen. Dergelijke borden zijn in Apeldoorn al te zien bij verschillende sportverenigingen en vanaf januari dus ook bij alle openbare basisscholen in Apeldoorn, Beekbergen, Oosterhuizen, Klarenbeek en Loenen.

Rookvrije schoolpleinen gelden voor medewerkers, ouders en medegebruikers van de schoolgebouwen maar natuurlijk ook voor bezoekers en leveranciers. De afgelopen periode ontvingen ouders al een nieuwsbrief over ‘Leerplein055 Rookvrij!’ en zijn de medegebruikers en relaties geïnformeerd.