Nieuw lid Raad van Toezicht stelt zich voor: Anke de Peuter-van der Veen

Geplaatst door op donderdag 13 oktober 2022

Mijn naam is Anke de Peuter-van der Veen. Samen met mijn man woon ik in Hulshorst, gemeente Nunspeet. Wij hebben twee zonen, schoondochters en een kleindochter.

In mijn 40-jarige loopbaan in het onderwijs heb ik mij in al mijn functies -van docent tot bestuurder- ingezet voor het bieden van een passende leeromgeving waarin kinderen in al hun verscheidenheid tot bloei kunnen komen. Ook in mijn nieuwe functie als lid van de Raad van Toezicht van Leerplein055 zal ik mij hiervoor blijven inzetten, maar wel vanuit een andere rol. Het bestuur heeft de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de organisatie. De Raad van Toezicht is het klankbord en de werkgever van het bestuur en ziet er als toezichthouder op toe dat afspraken worden nagekomen en publieke middelen (geld) goed wordt besteed.

De afgelopen weken heb ik al met veel bewondering kunnen zien hoe met gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen uitvoering wordt gegeven aan de uitdagingen waarvoor Leerplein055 staat. Dat zijn er niet weinig, maar de energie en het enthousiasme waarmee zaken worden aangepakt, geven veel vertrouwen voor de toekomst. Ik verheug mij erop deel uit te maken van die bevlogenheid en ontmoet jullie graag op bijeenkomsten of op scholen.