Ouderraad Heuvellaan schenkt nieuw voetje-van-de-vloer-parcours

Geplaatst door op donderdag 8 juli 2021

Door Monique Ceelen, leerkracht Heuvellaan.

De ouderraad van obs Heuvellaan besloot om eens flink uit te pakken met een nieuw speeltoestel voor de leerlingen, dit in samenwerking met de leerlingenraad. De afgelopen weken heeft de leerlingenraad heel hard nagedacht over wat het allermooiste speeltoestel voor ons schoolplein zou zijn, te plaatsen in het gebied voor de schommels. Ze hebben rekening gehouden met het budget, de al aanwezige toestellen, de wensen van de kleinste kinderen uit groep 1, de wensen van de grootste kinderen uit groep 8 en alles wat daar tussen zit.

De basis voor het speeltoestel – een parcours en een aantal plateaus op verschillende hoogtes – was door de ouderraad, in samenwerking met Hans van der Vliet al uitgezocht en de leerlingen hebben hier nog een aantal extra’s bij uitgezocht. Ze waren het al snel met elkaar eens, zodat we jullie hier een voorproefje kunnen geven van wat er inmiddels op het schoolplein te vinden is.

Het mooie van de plateaus is dat de kleinsten er op kunnen klimmen en er vanaf kunnen springen, terwijl de groteren er ook een plek van kunnen maken om lekker te chillen. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor het geven van lessen in de buitenlucht! Verder wordt het een echt “voetjes-van-de-vloer parcours” waar naar hartenlust geklommen, gebalanceerd en geklauterd kan worden. De grond onder het parcours zal veilig en netjes worden afgewerkt met val-zand en, om maar eens duidelijk te maken hoe onze kinderen met de natuur om zich heen begaan zijn, er is zelfs gedacht aan een prachtig hotel voor onze kleine insectenvrienden!

Van de Ledenraad van Rabobank Apeldoorn en omgeving ontvingen we een financiƫle bijdrage voor dit speeltoestel. Via het Donatiefonds van de Rabobank worden lokale projecten gesteund die sociaal en maatschappelijk een positieve bijdrage leveren. Dit groene, duurzame en natuurlijke schoolplein draagt daar zeker aan bij! Ook de wijze waarop het plan tot stand is gekomen samen met de leerlingen sprak de Ledenraad erg aan. Door de combinatie van deze gift en de bijdrage van de ouderraad konden alle keuzes van de leerlingen binnen het beschikbare budget gerealiseerd worden.