Collega’s van bestuur aan het woord …..

Geplaatst door op dinsdag 18 oktober 2022

De herfstvakantie staat voor de deur. Even een week niet naar school met rust en tijd voor andere dingen. Geniet daar van!

Inspectie, het vervolg
In september jl. hebben we een extra editie van de Binnenplein uitgebracht. We hebben jullie daar bijgepraat over een aantal onderwerpen waaronder het bestuurlijke herstelonderzoek van de onderwijsinspectie en de herstelonderzoeken op drie scholen, De Bongerd, De Rietendakschool en Sprengenpark. Om maar met de deur in huis te vallen: wat hebben de scholen het ontzettend goed gedaan, werkelijk fantastisch!! We hebben geen zeer zwakke scholen meer in ons bestuur. Driewerf hoera!! Onze complimenten voor de teams en betrokkenen op deze scholen! Verderop in deze Binnenplein kunnen jullie hier meer over lezen.

Zoals jullie weten liggen we bestuurlijk gezien ook onder het vergrootglas. We hebben ons het afgelopen jaar iedere maand moeten verantwoorden. Eind september hebben we, Jan Paul, Bekir en Frederique, het gesprek met drie inspecteurs gevoerd. Naast dit gesprek hebben zij gesproken met de Raad van Toezicht, GMR, een groep directeuren en hebben de inspecteurs nog een viertal scholen bezocht. Op 4 november a.s. is het eindgesprek. We houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Meer nieuws vanuit scholen, RvT en over de onderwijsdag
Zoals beloofd in de vorige editie stellen de nieuwe leden van de Raad van Toezicht Anke de Peuter en Robert Rösler zich in deze editie aan jullie voor. We zijn blij dat onze RvT weer op volle kracht is. Daarnaast nog een aantal mooie berichten uit ‘het veld’. Ook kunnen jullie lezen over de onderwijsdag die we hebben gehad waarbij de directeuren, intern begeleiders en een groot aantal rekencoördinatoren aanwezig waren.

We nodigen de teams van de scholen uit om kopij aan te leveren voor de Binnenplein. Laat zien waar jullie mee bezig zijn, waar jullie trots op zijn, een mooie gebeurtenis of een lerend moment. Het is zo waardevol om van en over elkaar te lezen en elkaar beter te leren kennen.

Veel leesplezier, alvast een fijne vakantie en tot 9 november! We treffen elkaar die dag in Orpheus tijdens de Leerplein medewerkersdag!

Jan Paul & Frederique
Collega’s van bestuur