Collega’s van bestuur aan het woord

Geplaatst door op dinsdag 20 december 2022

Beste collega’s,

het jaar 2022 zit er bijna op en we kijken reikhalzend uit naar 2023. Het vaarwater in 2022 was onstuimig en onrustig op veel fronten. We hebben ons er goed doorheen weten te manoeuvreren. We zijn vol in ontwikkeling en dat zetten we door in 2023. We gaan ons gaan richten op het verstevigen van de basis, het formuleren van ambities en de nieuwe missie en visie zal het levenslicht zien. Daaraan gaan we het strategische beleid koppelen wat weer door vertaald gaat worden in de schoolplannen van de scholen. Wij kijken daar echt naar uit, het nieuwe verhaal waar we de toekomst mee tegemoet gaan treden. Echt heel erg gaaf! De ontwikkelkracht, veerkracht en wilskracht is er binnen Leerplein055 om dit aan te gaan en vorm te gaan geven, dat zien we dagelijks op de scholen en op het bureau. We zijn gezond als organisatie en we kunnen investeren in de toekomst van het openbaar onderwijs in Apeldoorn.

In deze Binnenplein weer een aantal prachtige voorbeelden van betrokkenheid, professionalisering, ontwikkelingen en expertise. Fantastisch om te lezen dat de leerlingen van de PSA een prijs hebben gewonnen door hun bouw-expertise in te zetten. Vette klasse! Ook de kunst die gemaakt is op het Woudhuis, de professionalisering van het team van De Bundel, MR-leden van verschillende scholen en de taal- en leesspecialisten verdienen een dikke pluim.

Oosterhuizen is als hofleverancier van mooie stukjes voor de Binnenplein is ook zeker weer van de partij. Mooi hoe jullie dit iedere keer weer doen, team Oosterhuizen. Zeer te waarderen, dank jullie wel.

De ontwikkeling dat we meer aandacht hebben voor onze startende medewerkers is super. We vinden het belangrijk dat onze nieuwe collega’s zich welkom voelen binnen onze organisatie.

Voor de volgende Binnenplein willen we de collega’s van de Boemerang van harte uitnodigen om ons mee te nemen in STevig WOB (dit staat voor Staal Taal en Wereldoriëntatie en burgerschap).  Daar hebben we tijdens een van onze schoolbezoeken zo van genoten. Het is te mooi om niet te delen. Dus Boemerang…kom maar door met een inspirerend verhaaltje/filmpje/foto’s vanaf de werkvloer. ?

Voor nu wensen we jullie hele goede laatste dagen op school, geniet van de gezelligheid met elkaar. Daarna een fijne vakantie van twee weken, rust uit, zoek familie en vrienden op (of juist niet), tel je zegeningen, lees een boek, kijk een film of serie, doe de dingen waar je energie van krijgt. Kortom, ENJOY!! Dat doen wij ook!

Hartelijke groeten, Frederique en Jan Paul