Dankwoord Hans van der Most, afzwaaiend directeur en startend bierbrouwer

Geplaatst door op dinsdag 5 juli 2022

Onze collega Hans van der Most, nu directeur van Sterrenschool Apeldoorn, zwaait af na 43 jaar openbaar onderwijs. We zijn hem meer dan erkentelijk voor zijn grote bijdrage voor het onderwijs. Hij heeft op 27 juni op eigen wijze afscheid genomen van zijn collega directeuren en de bureaumedewerkers. Na de zomervakantie zal het afscheid van de Sterrenschool plaatsvinden, dit is uitgesteld in verband met het overlijden van Ineke Salentijn.

Onderstaand dankwoord voor een ieder van Hans:

Beste collega’s van het openbaar primair onderwijs in Apeldoorn,

In de 43 jaar dat ik bij het openbaar onderwijs Apeldoorn mocht werken, heb ik veel unieke kansen gekregen. Dat heb ik enorm gewaardeerd. Ik heb nu de keuze gemaakt om te stoppen, maar zal het onderwijs zeker gaan missen. Niet de beleidsstukken, de formats, de verslagen, de toetsen, de bureaucratie etc. maar wel de mensen, het uitwisselen van ideeën, de reuring op school, het lesgeven wat ik zo nu en dan nog deed. Dat klinkt als een cliché, maar dat is toch wel zoals ik het voel.

Ik bedank mijn collega’s van Sterrenschool Apeldoorn voor de fijne samenwerking bij het tot stand komen van de school en het continue proces van ontwikkelen. Ook de collega’s waar ik de afgelopen 43 jaar op diverse scholen mee heb samen gewerkt, en dat zijn er nogal wat als ik alle scholen op een rijtje zet, wil ik bedanken voor hun bijdrage aan mijn onderwijscarrière.

Ik maak nu plaats voor de aanstormende generatie, met de potentie die binnen Leerplein055 aanwezig is, heb ik daar alle vertrouwen in.

Ik ga nu niet thuis de geraniums tellen. Nee, ik blijf in het arbeidsproces. Niet meer de volle werkweken, maar pakweg 10-20 uur per week in een totaal andere branche. Sommigen van jullie ben ik al eens tegengekomen, daar op de Beekstraat nummer 10. 

Bij het tot stand komen van dit besluit, heb ik mijn eigen motto gevolgd; Wacht niet op een mooie dag, maar maak er zelf één.

Ik zeg bij deze; tot PUIK!

Het ga jullie goed!