Een kwartier uit het raam kijken…

Geplaatst door op woensdag 9 juni 2021

Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat dit ook het moment van de dag zou kunnen zijn om ‘een kwartier uit het raam te kijken’ volgens één van de wijze lessen van Erik Scherder. Geweldig hoe hij nut en noodzaak hiervan uitlegde! Uit de vele reacties die ik ontving maak ik op dat zijn college zeer gewaardeerd werd en herkenbaar was.

Toch kies ik er nu voor om deze inleiding voor Binnenplein te schrijven, die moet immers de deur uit. Kort daarvoor nog een overleg, tussendoor een paar mails beantwoord en voorbij is deze dag. Op mijn weg naar huis klinkt Erik Scherder door in m’n hoofd…

Ik zal zeker niet de enige zijn waarbij dit ‘oplaadmoment’ meestal in de avonduren plaatsvindt en na de webinar van afgelopen donderdag neem ik me voor dat anders te doen maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Hoe pas jij de wijze raadgevingen van Erik Scherder toe in een volle werkdag op je school? Gelukkig zijn er nog meer manieren om je brein fit en gezond te houden. Misschien moet dit een vast agendapunt op teamvergaderingen worden: hoe blijf ik fit en gezond aan het werk? Erik Scherder heeft het thema mooi ingekleurd en geadresseerd: uiteindelijk zijn we allemaal zelf aan zet!

Fred Berends
voorzitter college van bestuur