Aanleg groen schoolplein voor De Rietendakschool

Geplaatst door op maandag 14 december 2020

Door Petra Bos, directeur De Rietendakschool.

De Rietendakschool heeft een subsidie ontvangen vanuit de gemeente voor de aanleg van een groen schoolplein. Het schoolplein bestond grotendeels uit tegels en bood weinig uitdaging voor de leerlingen. Team, leerlingen en ouders hebben meegedacht met de ontwerper en uiteindelijk is er een mooi, uitdagend ontwerp ontstaan.

De aanleg van het schoolplein is gestart en zal rond half januari klaar zijn. De afgelopen weken zijn er muurtjes rond de bomen op het bomenplein aangelegd. De benodigde stenen voor deze muurtjes zijn afkomstig van het oude plein. Zo gaat er geen materiaal verloren. De muurtjes maken het plein speelser en dagen de leerlingen uit tot creatief spel.

Buitenlesplek & uitdaging

Het nieuwe schoolplein krijgt ook een buitenlesplek. Op de buitenlesplek kunnen ongeveer 30 leerlingen in een halve kring zitten. Dus ook een mooie plek voor het geven van een voorstelling. Binnenkort worden er kuilen gegraven en heuvels aangelegd op het plein. Dit zorgt voor nog meer uitdaging voor de leerlingen. Vervolgens worden in januari de speeltoestellen geleverd. Er komt een waterpomp, zodat de leerlingen met water kunnen spelen, en een klimboom. Daarnaast komen er twee klim- en balanceertoestellen. Een lagere voor de jonge kinderen en een hoge voor de oudere kinderen. Zo kan elk kind zichzelf uitdagen en kan er tijdens het buitenspel nog beter gewerkt worden aan de motoriek. We zijn er dan ook erg blij mee!