Jeugdeducatiefonds Hans Spekman met Abdelkader Banali op bezoek bij SBO de Boemerang

Geplaatst door op maandag 3 juli 2023

SBO De Boemerang is al jaren één van de gelukkige scholen die aangesloten zijn bij het Jeugdeducatiefonds. Hierdoor kunnen wij als school betekenisvol werken aan kansengelijkheid voor onze leerlingen.
Zo organiseren wij elke dag een gezond tussendoortje, krijgen de groepen 3 t/m 7 judo-les, zijn er mooie excursies en workshops georganiseerd binnen de thema’s en is de mediatheek up to date!
Ook voor individuele leerlingen hebben wij diverse mogelijkheid om bij te dragen aan hun ontwikkeling bijvoorbeeld door de aanschaf van een fiets, bed of sportkleding.

Het Jeugdeducatiefonds werkt op dit moment samen met schrijver en journalist Abdelkader Benali. Hij wil een boek uitbrengen over verhalen uit het onderwijs. De opbrengsten van dit boek gaan naar het Jeugdeducatiefonds.

Ter voorbereiding van het schrijven van dit boek bezoeken Hans Spekman (directeur JEF) en Abdelkader een aantal JEF-scholen waaronder De Boemerang.

Abdelkader zal met ons in gesprek gaan over onze ervaringen met kansengelijkheid. De leerlingenraad en ouders die het 10-uurtje verzorgen worden hierbij betrokken.
Wij hebben veel ervaringen over de mogelijkheden die de gelden van het JEF ons bieden en vertellen hier graag over. Mogelijkheden en gelijke kansen waar onze kinderen elke dag weer van profiteren om hun talenten ten volle te ontwikkelen!

Het bezoek heeft plaatsgevonden op woensdag 28 juni.