Kinderopvang Loofles start op locatie sbo De Boemerang

Geplaatst door op donderdag 9 februari 2023

Door Ingrid Teunissen

Vanaf 27 februari 2023 zal kinderopvang Loofles in het gebouw van sbo De Boemerang een groep voor specialistische BSO+ starten. Loofles is gevestigd aan de Deventerstraat in Apeldoorn, zij verzorgen op deze locatie naast BSO (buitenschoolse opvang) en KDV (kinderdagverblijf) ook specialistische BSO+ en KDV+.

Omdat er in Apeldoorn een grote vraag is naar BSO+ plekken en er op dit moment gewerkt wordt met een wachtlijst, was Loofles op zoek naar een tweede plek om deze gespecialiseerde opvang te realiseren. Sbo De Boemerang kan deze bieden, we hebben het instructielokaal en het rekenlab nu samen in één lokaal geplaatst, zodat er een lokaal beschikbaar is gekomen voor Loofles. De BSO+ zal na schooltijd (14.30 uur) gebruikmaken van deze ruimte en het speelplein rond de school.

Op dit moment zijn er een aantal kinderen van De Boemerang die gebruikmaken van deze BSO+ voorziening, zij zullen de overstap maken naar de locatie op sbo De Boemerang. Het is voor de kinderen en hun ouders vast plezierig dat zij na schooltijd in hetzelfde gebouw hun begeleiding krijgen. Daarnaast zal Loofles ook kinderen van andere Apeldoornse scholen in deze opvang ontvangen.

Voor alle duidelijkheid: het betreft de BSO+ voorziening. Deze buitenschoolse opvang is niet regulier maar betreft gespecialiseerde opvang. Hiervoor is directe aanmelding of inschrijving niet mogelijk, dit gaat via een beschikking van de gemeente.