Voorwoord

Geplaatst door op donderdag 24 februari 2022

Met de vakantie voor de deur willen we jullie graag weer even bijpraten over wat de afgelopen periode voorbij is gekomen. We hebben op 17 januari jl. een onderwijsdag gehad waarbij we in gesprek zijn gegaan met de directeuren, intern begeleiders, bureaumedewerkers, GMR-afvaardiging en RvT leden. Tijdens deze dag hebben we richting bepaald voor de komende periode. Hiervan hebben we een tekening van laten maken. Dit geeft een goed beeld waar we mee aan het werk gaan en al zijn. Zo zijn de actieteams van start gegaan. Deze actieteams denken na over de verschillende onderwerpen (zie grote afbeelding tekening onderaan de pagina) die van belang zijn voor de ontwikkeling van onze organisatie.

Bij een aantal van actieteams wordt gevraagd om een sterke Leerplein-visie omdat hen dit helpt om verder te kunnen.  Zo ver zijn we nog niet, we zijn met elkaar hard aan het werk om de grond onder onze voeten bouwrijp te maken voor een sterke toekomst. Denk hierbij aan dat we eerst de basis goed in beeld willen hebben, bepaalde zaken voorwaardelijk goed in orde moeten hebben voordat we echt vooruit kunnen gaan kijken en visie kunnen vormen waar we de toekomst stevig mee tegemoet gaan treden. Nog even geduld, dus. Vertrouw erop dat die LP-visie er echt gaat komen!

Wat ook van start is gegaan zijn de externe audits; de eerste scholen hebben het al achter de rug en we zijn trots op de eerste resultaten. Naast dat het ons als bestuur veel informatie oplevert over hoe de scholen ervoor staan, levert het de scholen veel op. Iedere school krijgt een rapport met daarin beschreven wat de bevindingen zijn, wat gaat er goed, wat kan beter en wat moet echt beter. Het helpt ons allemaal om meer grip te krijgen op de kwaliteit van het onderwijs dat we bieden.

Wat daarin ook heeft geholpen zijn de reviewgesprekken die we hebben gevoerd met iedere directeur en intern begeleider. Hierin hebben we mooie presentaties gezien, een leerkracht aan het woord over hoe zij werken op leerlijnen, tekeningen, grafieken, foto’s en verhalen. Dit alles heeft geleid tot dialogen waarbij de plek der moeite niet is geschuwd. We hebben deze gesprekken als waardevol ervaren en met een aantal scholen hebben we concrete afspraken gemaakt voor een vervolg op kortere termijn om elkaar goed te blijven informeren over de ontwikkelingen.

Al met al zijn we ontzettend trots op alle collega’s werkzaam voor Leerplein055 die onder lastige omstandigheden een geweldige prestatie leveren. Echt klasse!!

Geniet voor nu van een lekkere vrije week!

Groet, Jan Paul & Frederique