Apeldoornse leerlingen groep 5 ontvangen boek Lang geleden in Apeldoorn

Geplaatst door op donderdag 1 oktober 2020

De start van de Kinderboekenweek 2020 stond voor de leerlingen van groep 5 van openbare basisschool Heuvellaan in het teken van de geschiedenis van Apeldoorn. Groep 5 van openbare basisschool Heuvellaan beleefde een stukje historie van dichtbij. In het bos naast Heuvellaan ligt namelijk een grafheuvel en dat is één van de onderwerpen uit het nieuwe kinderboek “Lang geleden in Apeldoorn”. De kinderen vonden het bijzonder om op die plek voorgelezen te worden door Wethouder Maarten van Vierssen.

In opdracht van gemeente Apeldoorn hebben schrijver Nanda Roep en illustrator Hélène Jorna het kinderboek ‘Lang geleden in Apeldoorn’ gemaakt. Het boek neemt kinderen mee langs belangrijke periodes in de geschiedenis van Apeldoorn, van de ijstijden met het Uddelermeer tot aan het ontstaan van bloemkoolwijk de Maten.

Ieder kind in groep vijf van de basisschool in Apeldoorn krijgt een exemplaar van ‘Lang geleden in Apeldoorn’. De boeken blijven vervolgens op school zodat elk jaar nieuwe kinderen het boek kunnen lezen. Zo ontdekken ze niet alleen meer over hun stad, maar ervaren ze ook hoe leuk het is om te lezen.