Feestelijke opening voor flink verbouwde basisschool De Eendracht

Geplaatst door op vrijdag 15 februari 2019

Openbare basisschool aan de rand van Ugchelen opent extra instroomgroep 1

Op woensdag 13 februari heeft de grande heropening van openbare basisschool de Eendracht plaatsgevonden. De school is de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Zo is de centrale hal vernieuwd en kreeg het kleuterplein een vrolijke fotowand. De leerlingen spelen een centrale én muzikale rol bij de opening. Directeur Maurits Peverelli: “Zoals de naam ‘Eendracht’ al zegt, vinden we het belangrijk om verbinding tussen de kinderen in de school te zien. In de nieuwe centrale hal is dat nu nog beter mogelijk.”

Verbinding en zelfstandigheid

De school is flink vernieuwd. Peverelli: “Wie werkelijk vooruit wil, moet het soms groots aanpakken. Dat hebben we gedaan. Er is geschilderd, de indeling is veranderd en de vloeren, plafonds en de verlichting in de school zijn vernieuwd. Én we hebben nieuw meubilair gekregen. Dit alles met onze onderwijskundige visie in het achterhoofd. Daarin staan zelfstandigheid, maar ook verbinding centraal. De hal is niet alleen heel geschikt om rustig en zelfstandig aan de slag te zijn, de centrale ruimte zorgt ook voor connectie tussen de klassen. Leerlingen uit groep 8 lezen er bijvoorbeeld voor aan groep 1. Op deze manier werken alle leerlingen aan hun ‘skills’, of dat nu lezen of kennis overbrengen is.”

Leerlingen uit Ugchelen

De Eendracht kijkt ook om zich heen, Peverelli: “In Ugchelen is geen openbaar onderwijs meer. Onze school ligt echter vlakbij en daarmee bieden wij de bewoners van Ugchelen en de nieuwe wijk Ugchelen-Buiten een prachtig alternatief. De Eendracht krijgt altijd al wat leerlingen uit Ugchelen maar we hadden niet altijd voldoende instroomplekken.” In januari is een extra groep 1 toegevoegd aan de school, waar de 4-jarigen kunnen instromen. “Door deze extra groep is het weer mogelijk om je aan te melden op De Eendracht. Ik zou zeggen: kom gerust een kijkje nemen!” Een bezoek brengen aan De Eendracht kan bijvoorbeeld tijdens de open dag op woensdag 10 april, maar belangstellenden kunnen uiteraard ook bellen met directeur Maurits Peverelli, 055 533 18 76 en een afspraak voor een kennismakingsbezoek maken.