Feestelijke start bouw De Bongerd en De Schakel

Geplaatst door op dinsdag 12 oktober 2021

Maandag 11 oktober is de start van de nieuwbouw voor basisscholen De Bongerd en De Schakel aan de Muntersdonk, feestelijk gevierd. Een aantal leerlingen van beide scholen heeft samen met wethouder Nathan Stukker een muur gebouwd van versierde betonblokken. Een mooie symbolische start van de gezamenlijke bouw van de twee schoolgebouwen. De twee basisscholen komen volgend jaar in een splinternieuw schoolgebouw op hun vertrouwde plek aan de Muntersdonk. Ook krijgt de kinderopvang een plek in de nieuwe gebouwen.

Voor deze aangelegenheid hadden het kidsteam van De Bongerd en de leerlingenraad van De Schakel betonblokken versierd. Na het gezamenlijke moment hebben de leerlingen de blokken bij de eigen school neergelegd. Frans de Heus, directeur van De Bongerd opende het startmoment en blikte kort terug naar het voortraject. Het stokje werd daarna overgedragen aan Chantal de Grutter, directeur De Schakel. Zij ging in gesprek met de leerlingen over de versierde betonblokken. Daarna nam wethouder Nathan Stukker het woord. Hij noemde het een bijzonder project waar beide scholen in gezamenlijkheid maar toch ieder op een eigen manier invulling aan geven.

Ook op de scholen werd het startmoment feestelijk gevierd. Leerlingen en leerkrachten van de scholen werden getrakteerd op smakelijke traktatie.