Groenteboer Veeneman voorziet Leerplein055 medewerkers van een gezond presentje

Geplaatst door op maandag 6 april 2020

‘Supporting locals’ in pittige tijden belangrijk voor schoolorganisatie

Bij Groenteboer Veeneman staan vandaag 430 tassen met gezonde inhoud klaar voor medewerkers van Leerplein055. De tassen worden vandaag en morgen bij de mensen thuis afgeleverd, uiteraard op een veilige wijze. “We beginnen aan de vierde week van onderwijs op afstand. Het was en is natuurlijk voor iedereen wennen en omschakelen. Onze collega’s pakken dat op een gedreven manier op en dat waarderen we enorm. Daarom wilden we onze mensen een hart onder de riem steken en zochten naar een passende manier. We vonden het belangrijk om de actie te koppelen aan ‘support your locals’, het zijn immers pittige tijden voor veel Apeldoornse bedrijven. En dat is gelukt in samenwerking met Sjoerd Veeneman”, aldus Fred Berends, voorzitter college van bestuur.

Samen bedacht

Groenteman Sjoerd Veeneman en Leerplein055 trekken samen op in het bedenken van een passend bedankje. Veeneman: “We hebben al geruime tijd een samenwerkingsverband. Zo lopen leerlingen van de Praktijkschool Apeldoorn al 25 jaar bij ons stage en leveren we maandelijks fruit aan de scholen. Nu staat dat natuurlijk stil. Ik waardeer het dat Leerplein055 ons vroeg om samen een plan te bedenken om de medewerkers een hart onder de riem te steken. Ja, dat was zeker even druk! Maar we hebben gezamenlijk onze schouders er onder gezet en dit binnen een week weten te realiseren”.

Rondbrengen door conciërges en team Dynamo

Ook over het rondbrengen van de tassen is nagedacht. Zo zijn er vandaag conciërges op pad, maar ook een damesteam van Dynamo. Lieke Kalksman fietst met haar teamgenoten Apeldoorn rond om de leerkrachten te verrassen. “We helpen graag een handje mee. Wij spelen in een speciaal team en zouden dit jaar het NK spelen, maar dat gaat in verband met de coronamaatregelen niet door. We sparen daarom voor een deelname aan een internationaal toernooi in Kroatië komende zomer. Hopelijk kan dat wel doorgaan. Sparen én meehelpen aan deze mooie actie op deze zonnige dag: dat komt zeker goed”.

“Wat we het meest missen? De kinderen!”

De brengers hangen de verrassingstassen aan de deuren en bellen aan. De medewerkers zijn blij verrast: Kleuterleerkracht Marieke Houdel van Het Web: “Heel attent en heel welkom. Het is een hectische tijd en we hebben met de collega’s enorm hard gewerkt en hebben het nu, in samenwerking met de ouders, goed voor elkaar met bijvoorbeeld Google Classroom. Ook Cynthia Bourgonje van De Eendracht vindt het goed dat er aandacht voor de collega’s is: “Fijn dat er aandacht is voor personeel dat van het ene op het andere moment op een andere manier moet werken. Toch ben ik trots op wat we in die korte tijd met ons team hebben neergezet. Voor mijn groep acht-ers is het wel een bijzondere tijd, zeker omdat ze deze zomer afscheid nemen. Wij gaan gewoon door met online oefenen voor de musical want we duimen dat die ‘gewoon’ door kan gaan. Op de vraag wat ze het meest missen zijn ze unaniem: “Het contact met de kinderen!”.